Water-wonder!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

IJs uit de oven

Omelet Sibérienne

IJstaart! Uit… de oven? Zeker!
Omdat de cake en het super stevige schuim het ijs isoleren.
Maar hou het kort hè.
Hier verras je je gasten pas echt mee.

Nodig:

omeletsiberian 432 243 1d72ae3073Cake

200 gram eieren
150 gram suiker
130 gram eiwit
20 gram suiker
40 gram bloem
150 gram amandelmeel

Kookschuim

250 gram eiwit
500 gram suiker
150 milliliter water
en 1 bakje(s) slagroomijs

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 210°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Cake:
Klop eieren, amandelmeel en suiker tot een egaal beslag.
Klop eiwit op en suiker toe. Klop tot schuimig en wit.
Voeg de twee beslagjes samen en meng goed door elkaar.
Spatel als laatste de bloem er door.
Spreid het beslag over de beklede bakplaat en bak in ongeveer 8 minuten gaar.
Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.

ijs imagesKookschuim:
Verwarm 450 gram suiker en 150 ml water tot 120°C.
Klop eiwit met 50 gram suiker stijf.
Schenk de siroop al kloppend langzaam bij het eiwit en blijf kloppen tot het eiwit is afgekoeld.

Samenstellen:
Leg plakjes cake op de bodem en leg daarop het ijs. Dat je vervolgens helemaal 'inpakt' met plakken cake.
Smeer het kookschuim om de taart.
Bak de omelet heel kort in de hete oven tot het eiwit licht gebruind is. Gebruik eventueel een crème brulee brander.

Het recept is afkomstig van website van 'Heel Holland Bakt'

Artikelen in dit thema Water-wonder!

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook