Elkaar verstaan

Kijken & spelen

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Zoveel talen

Pinksteren 

kt pinksteren talen

Twee placemats in verschillende kleuren blauw vormen de ondergrond van deze kijktafel. De donkerblauwe placemat is iets kleiner dan de lichtblauwe.
Op de twee placemats ligt een wit zijden sjaaltje gedrapeerd (maar elke andere witte stof is natuurlijk ook bruikbaar)
Leg een wit en blauw vel papier/dun karton op elkaar en knip dan een vorm van een wolk uit. Als je de twee ‘wolken’ iets laat verspringen en er een luciferdoosje tussen plakt krijg je diepte.

Knip uit het witte papier enkele kleinere wolken en schrijf daarop in verschillende talen ‘Veni, Creator Spiritus’, dat betekent ‘Kom, Schepper Geest’. De eerste zin van een bekend, traditioneel Pinksterlied.
Je kunt natuurlijk ook een ander woord of zinnetje gebruiken bijv. ‘liefde’ of ‘versta je mij? Icoontjes die dit woord/zinnetje verbeelden bijvoorbeeld een hartje, of een oor bij ‘versta je mij?’ kunnen ook gebruikt worden voor op de wolk. Want beeldtaal verstaan we allemaal!

Aan weerszijden van de wolk liggen ‘vergeet-me-nietjes’ een mooi bloemetje dat ons oproept om Jezus en wat Hij ons leerde niet te vergeten!

Het lichtje brandt in een glazen onderzetter, die qua kleur ook mooi bij de rest van de kijktafel past.

Je kunt deze kijktafel natuurlijk namaken of er je eigen draai aan geven. Zo maak je jouw ‘verhaal op schaal’ zichtbaar en ervaarbaar voor groot en klein!

Veel plezier!

Ellie Keller- Hoonhout

 

Artikelen in dit thema Elkaar verstaan

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook