Elkaar verstaan

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over elkaar tóch verstaan

Wat zijn er veel verschillende talen in onze wereld! Mensen uit allerlei landen spreken hun eigen taal, maar ook de dieren en de natuur hebben elk hun eigen taal. In deze boeken ontdekken de hoofdpersonen dat ze elkaar ondanks hun verschillende talen tóch kunnen verstaan. Als je luistert met je hart, kun je begrijpen wat er gezegd wordt en worden hindernissen overwonnen.

 
Minoes

cover minoesTibbe is een verlegen jongen, die bij de krant werkt. Op een dag ontmoet hij Minoes, een bijzondere dame. Ze is vroeger een kat geweest en spreekt nog steeds ‘Kats’.
illustratie minoesZe blijkt een grote hulp te zijn voor de verlegen Tibbe, door alle nieuwtjes die de katten aan elkaar vertellen aan hem door te geven. Een klassieker voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Minoes is ook verfilmd. 

Minoes, Annie M.G. Schmidt

 

 

 

 

 

Als je naar de aarde komt

cover als je naar de aarde komtHoe leg je aan iemand die de aarde niet kent uit wat er allemaal te zien is? Dit prachtige prentenboek toont de diversiteit van de aarde en haar bewoners in alle facetten. Er wordt ook aandacht besteed aan alle verschillende talen die er op aarde gesproken worden en aan gebarentaal. illustratie als je naar de aarde komt.pngDit boek maakt duidelijk hoe verschillend we zijn, maar dat we allemaal samen deze planeet delen en er met elkaar van kunnen genieten en voor zorgen.

Als je naar de aarde komt, Sophie Blackall

 

 

 

 

De boom met het oor

boom met oorDe allerhoogste boom van het park heeft een oor, halverwege zijn stam. Met dat oor kan de boom het gras horen groeien, de wind horen ritselen, een vogeltje horen zeuren om een worm. Hij kan alles horen wat er op en in de aarde gebeurt. illustratie boom met oorEen kleine jongen gaat naar de boom toe, om te vertellen wat hij vandaag voor bijzonders heeft meegemaakt op school. Een fijnzinnig prentenboek met prachtige prenten, om met aandacht te lezen en te bekijken.

De boom met het oor, Annet Schaap en Philip Hopman 

 

 

 

 

Beer is op Vlinder

cover beer is op vlinderBeer is weg van Vlinder, die hij zo mooi vindt als een uitgeknipt stukje papier. Maar hoe kan hij haar dat duidelijk maken? Beer probeert van alles, maar Vlinder begrijpt hem niet. Ze vindt de dingen die Beer doet maar raar. beer is op vlinder illustratieBeer wordt zo boos en wanhopig, dat hij het huis dat hij voor Vlinder had gebouwd weer afbreekt en de houtresten op het vuur gooit. Dan leest Vlinder in de rookpluimen hoeveel Beer van haar houdt…

Beer is op Vlinder, Annemarie van Haeringen 

 

 

 

Het land van de grote woordfabriek

cover land woordfabriekIn het land van de grote woordfabriek moet voor ieder woord worden betaald. Spreken kost er handenvol geld. Daarom spreken de mensen er maar heel weinig. Soms zoeken mensen in vuilnisbakken naar weggegooide woorden en op zonnige dagen dwarrelen er weleens woorden door de lucht. Fabian heeft er drie gevangen met zijn vlindernetje: kersenrood, pannenlapje, stoelendans. Die woorden wil hij op haar verjaardag aan Siebelle geven, om te zeggen hoeveel hij van haar houdt. illustratie land van de woordfabriekEen heerlijk boek dat duidelijk maakt hoe rijk taal je maakt, maar ook hoe weinig woorden je soms maar nodig hebt.

Het land van de grote woordfabriek, Agnès de Lestrade 

 

 

 

Ruth Hartog-Hoogendam

 

Artikelen in dit thema Elkaar verstaan

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook