Vrij als een vogel

Kijken & spelen

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafel Vrij als een vogel

Het Paasfeest, het feest van het nieuwe leven, hebben we nog maar kortgeleden gevierd. Het is nu volop lente en de vogels zingen het hoogste lied. Ze zijn druk in de weer met hun toekomstige kroost: nestje bouwen, eieren leggen of de net uit het ei gekomen jongen voeren.
Ze vliegen af en aan. Een vogeltje zien of volgen met je verrekijker, daar worden de meeste mensen blij van. Kijk! Een musje, een roodborstje, een koolmeesje, een merel….

Vogel-silhouetten afgetekend tegen de blauwe lentehemel... je zou bijna jaloers op ze worden.
Vogels zijn vrij, kunnen overal heen waar ze willen: geen grens of prikkeldraad houdt hen tegen. Zeker in het licht van de verschrikkelijk gebeurtenissen in Oekraïne voelen we allemaal nog beter aan, wat het betekent om je vrij als een vogel te mogen en kunnen voelen.

De kijktafel

vrij als een vogel kijktafel2De ondergrond van de kijktafel wordt gevormd door een lichtgroene placemat met daarop een grillig gevormde houten plank. Erop staan enkele wolken uit de weerset van Grimm. Maar je kan ook een lichtblauw vel knutselpapier nemen en er uit wit papier geknipte wolken op plakken. Tussen de wolken zweeft een vogel. In dit geval een duif, als symbool van vrede en vrijheid.

In een klein vaasje staan wat bloesemtakjes, de fruitbomen staan op dit moment in bloei, en het buxus palmtakje verwijst subtiel naar de Paastijd. Je kan de kijktafel natuurlijk nog verder ‘aankleden’. Ik strooide nog met houten lente-achtige bloemetjes.

Het waxinelichtje zit in een gele glazen houder en staat op de lente-onderzetter uit het koffertje ‘Beginnen maar!’
Als je het lichtje aansteekt, komt de kijktafel tot leven!

Ellie Keller-Hoonhout

 

Artikelen in dit thema Vrij als een vogel

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook