Winterwarmte delen

Kijken & spelen

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafel: Winterwarmte delen

Winter
winterkijktafel kijktafel geheel2

Op een ijsblauwe placemat ligt een klein spiegeltje dat een beetje wordt verborgen door de nepsneeuw. Zo creëer je een bevroren vijvertje en wintersfeer.
Op de placemat ligt een grillig gevormd stuk hout, dat een boomstam voorstelt en daarachter staat in een houdertje een boompje met zilveren takken. Dit boompje kocht ik ooit op een kerstmarkt, maar je kan ook enkele takjes bij elkaar binden tot een soort boompje en dan zilver spuiten of een beetje wit verven. 
Zo lijkt het alsof er een beijzeld boompje op de kijktafel staat. Dat het winter is op de kijktafel, daar twijfelt zo helemaal niemand meer aan.

 

Warmte
winterwarmte kijktafel detail kinderen

Voor de boomstam zitten twee poppenhuispoppetjes. Je kan zelf beslissen voor wie ze staan. Zijn het je kinderen? Ben je zelf een van hen?
Wie het ook zijn, zij laten op twee manieren zien hoe je warmte kunt delen!
Ze hebben allebei een stuk van dezelfde das om hun hals geslagen en zitten samen onder een lekker warm dekentje.
Op deze manier kan je alle kou trotseren en is het begrip ‘winterwarmte’ op een bijzondere manier zichtbaar gemaakt. Er gaat denk ik niets boven de nabijheid van een ander, die dichtbij je mag zijn, waar je je veilig bij voelt, gekoesterd en dat je dat gevoel samen kan delen!

Een klein snoertje ‘kerst’verlichting maakt het gezelliger en ook het lichtje op de kijktafel doet mee! Met behulp van een streng dikke lontwol is de glazen houder winters ingepakt, zodat het zijn licht en warmte kan blijven verspreiden. (kijk bij knutselen en doen hoe je ze kunt maken) Licht en warmte, dat doet ons juist in deze donkere, koude dagen goed.

Winterwarmte delen
Laat je inspireren door deze kijktafel, maak hem na of geef er je eigen draai aan en doe het ook in het echt keer wat je op deze kijktafel ziet: verzamel kussens en warme plaids, steek de vuurkorf aan, maak warme chocolademelk en geniet samen van de winterse warmte die jullie delen in jullie tuin of balkon!

Ellie Keller-Hoonhout

 

Artikelen in dit thema Winterwarmte delen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook