Rondom geld

Thema van Paastijd en Lente Geloven thuis 2023

Geloof en geld? Voor kinderen? Jazeker! In de redactievergadering realiseerden we ons dat we het eigenlijk nooit over geld hebben wanneer we nadenken over hoe we willen geloven en leven. En dat terwijl het overal om ons heen is. En het in de Bijbel meer dan 2500 (!) keer over bezit en geld gaat. Daar zijn volop tips en aanwijzingen te vinden dus over hoe je wijs kunt zijn met geld. Omdat het Gods geld is.
Met geld kun je drie dingen doen: ervan genieten door het te BESTEDEN, het SPAREN voor later of voor iets, en het WEGGEVEN. Met geld kun je bouwen: aan een fijn leven voor jezelf en voor anderen, aan vrijheid, aan het vermogen (!) om vrijgevig te zijn. Bij de kijktafel laten we zien hoe je daar met je kinderen over kunt nadenken. En wat je nu leert, daar heb je je leven lang plezier van.
Rond het thema is van alles te lezen, bidden en vertellen. Van kinderboeken tot anekdotes. Je vindt tips voor gesprek en wat je samen zou kunnen proberen wanneer het om geldzaken gaat. Een geldstation om je eigen zakgeld of verdiende geld te verdelen, dat knutsel je natuurlijk zelf! Want goed omgaan met geld brengt plezier en rust in je leven. We wensen jullie een fijne paastijd en zorgeloze lente.

Marjet, Tim, Meike, Wies en Edith

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook