Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Munten van papier maken


Nodig:
dik wit papier, een kleurpotlood (geen viltstift of gewoon zwart potlood, want die zijn te zacht) en een aantal munten van verschillende soort.

brass rubbing munten

Doen:
Leg een munt onder het papier (met het getal naar  boven) en druk de munt met je vinger stevig naar de ondergrond zodat hij niet kan verschuiven. Zorg dat je vinger op het randje staat. Met in je andere hand het potlood ga je gelijkmatig krassen over de munt totdat je de vorm en de tekentjes op je papier ziet verschijnen. In het begin zal het krasserig worden, maar als je heen paar keer doet, wordt het steeds egaler en duidelijker.

Voor de finishing touch moet je je vinger op het eind even verplaatsen en het laatste plekje krassen. Houd de munt wel op zijn plaats. Gelukt? 

brass rubbing met muntgeldNu kun je met een paar munten zoveel euro’s drukken als je maar wilt ;-).

Knip de munten uit en speel ermee. Winkeltje, of spaarbankje, of ondernemertje, of vader-en-moedertje met een kind dat steeds snoep wil kopen, bijvoorbeeld.

Marjet

Artikelen in dit thema Rondom geld

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook