Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Kinderverhalen over geld

Ook bij dit geldthema hebben we weer mooie kinderboeken gezocht. We vonden boeken over delen, samenwerken, en over wat geld eigenlijk is. 

Max en de toverstenen
PB cover max en de toverstenenOp een rotseiland midden in de zee woont Max, de rotsmuis met zijn vrienden. op een dag vindt Max een prachtige flonkerende steen, die licht en warmte geeft. Hoe deze vondst het leven van de rotsmuizen verandert kan de lezer in het tweede deel van het boek zelf bepalen. Want daar ontwikkelt het verhaal zich in twee verschillende richtingen.

Wat doet hebzucht en wat wordt er van de wereld als je deelt en samenwerkt. Dit boek helpt je dat te ontdekken. Vanaf 4 jaar.

Marcus Pfister, Max en de toverstenen


 

 

 

Het te gekke geldboek
cover geldboek 1In dit boek kan je op een toegankelijke en spannende manier alles leren over geld. Het gaat over ingewikkelde dingen als crypto, investeren, belastingen enzovoort, maar er staan ook verhalen in over oplichters en superrijke mensen.

geldboekDit boek is interessant voor wat oudere kinderen. Illustrator Kariene van Steenoven maakt het boek extra mooi.

Vanaf ongeveer 9 jaar.

Arwen Kleyngeld, Het te gekke geldboek

 

 

 


Hoe beroof je een bank
cover hoe beroof je een bankDit spannende boek gaat over drie kinderen: Max, Lotte en Mo. Ze willen de zwartvoet-bunzing redden. Dat dier wordt namelijk bedreigt. 300 zijn er nog. De kinderen hebben hier geld voor nodig, maar ja, hoe komen ze daar aan? Kunnen ze een bank beroven? Joris uit hun klas wil wel helpen. Hij weet hoe het moet…

Met mooie illustraties van Loes Riphagen.

Vanaf ongeveer 7 jaar.

Pim Lammers, Hoe beroof je een bank

 

 

 


Miljonairskind, het geheim van het onderhuis
cover miljonairskind ilona de langeDit spannende avontuur gaat over Zilver. Zijn ouders zijn superrijk. Hij lijkt in een klein slecht onderhouden huisje te wonen. Maar schijn bedriegt. Onder hun gewone huis hebben ze een enorme villa met zwembad, een achtbaan en een dierentuin. Maar ze veel hebben is niet zo leuk als je het geheim moet houden en niet kan delen met je beste vriend. Als Zilver zijn beste vriend over het geheime huis vertelt en ze ontdekken dat er een inbreker is ontspant zich een spannend avontuur.

Vanaf ongeveer 10 jaar.milionairskind2

Ilona de Lange, Miljonairskind, het geheim van het onderhuis

 

 

 

 


De rommelige reus
cover de rommelige reus 1In dit boek koopt Rinus, een reus met oude rommelige kleren eindelijk een mooi nieuw pak. Trots als een echte keurige reus gaat hij ermee op pad. Op zijn weg komt hij dieren tegen die in de problemen zitten. Zijn nieuwe kleren helpen, maar voordat hij het zelf doorheeft heeft hij alles weggegeven. Gelukkig vind hij zijn oude rommelige kleren weer terug en merkt hij dat je van geven op een andere manier rijk wordt.

Met illustraties van Axel Scheffler.

Vanaf ongeveer 4 jaar.

rommelige reus

Julia Donaldson, De rommelige reus

 

 

 

 

 


De mooiste vis van de zee
cover de mooiste vis van de zeeRegenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft - en later nog meer - vinden ze hem aardig. En dan merkt Regenboog-vis dat het belangrijker is om vrienden te hebben, dan de mooiste te zijn.

Dit boek is inmiddels een klassieker! Over hoe moeilijk het is om iets moois van jezelf weg te geven.

Vanaf ongeveer 3 jaar.

Marcus Pfister, De mooiste vis van de zee

 

 

 

 Meike Hettinga

Artikelen in dit thema Rondom geld

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook