Wie is je familie?

Thema van Winter 2023

Iedereen heeft familie! Zomaar, daar hoefde je zelf niets voor te doen. Het zijn de mensen die vanzelf bij je horen. Toen we er met de redactie over nadachten, ontdekten we hoeveel verschillende families er zijn! Van heel grote tot heel kleine, van knusse families tot bonusfamilies. En dan telden we de mensen die vóelen als familie er nog niet eens bij! Met Kerstmis werd dat weer voelbaar: rond de kribbe vormen we een grote familie.
Marjet ving het in twee woorden: 'Verwanten' en 'Zielsverwanten'; en die 'wanten' voelen allebei heerlijk warm. Met Meike knutsel je dit keer een echte stamboom, ook daar is ruimte voor iedereen! In de Bijbel ontdekten Wies en Edith dat het daar met familie ook anders gesteld is dan je zou verwachten; Tim laat zien dat zelfs de heilige Familie niet in ons ideaalbeeld van 'familie' past. En Nelleke laat zien dat als we bij het bidden God 'Onze Vader' noemen, we dan sowieso allemaal familie van elkaar zijn! 

Wij heten Wies van harte welkom bij de redactie, en wensen jullie allen een lang doorwerkend kerstfeest met familie en zielsverwanten!

Marjet, Meike, Nelleke, Tim, Wies en Edith

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook