Wie is je familie?

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Woordzoeker: Op zoek naar voorouders

Van Jezus weten we wie zijn voorouders waren, van zijn vaders kant. Dat komt omdat de evangelist Matteüs ze overzichtelijk opgeschreven heeft. Wil je het eens lezen, kijk dan in het eerstse hoofdstuk van Matteüs van de gewone bijbel. Matteüs begint er zijn verhaal over Jezus namelijk mee. Want van iemand die zo belangrijk is, wil je toch weten uit wat voor familie hij komt?

Van zijn moeders kant weten we niet zoveel. (Daar kun je over lezen in het artikel over familie en wortels, hiervoor op de site.) Maar bij de voorouders van vaders kant, daar zitten hele bekende namen!

Kun je ze allemaal vinden, in deze Woordzoeker? 

 

Tip: Maak daarna een woordzoeker van je eigen voorouders! Trek de boom over. Maak een lijstje met namen en schrijf de namen erin; dubbele letters kun je gebruiken om de woorden te laten kruisen. Vul daarna de lege plekken in de boom op met letters die je zelf bedenkt. Laat iemand anders jouw woordzoeker oplossen. Veel plezier! 

 

Artikelen in dit thema Wie is je familie?

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook