Eilanden vol hoop

Thema van Veertigdagentijd en Goede Week 2024

In de winter lijkt alles levenloos en dood. Maar met de lente voor de deur zien we de sneeuwklokjes al verschijnen, de krokussen weer boven de grond uitkomen. Er ontspruit jong, nieuw groen: tekens van hoop! Soms lijkt het wel of alles in onze wereld er alleen maar op achteruitgaat. Hoe gaan we om met al het slechte nieuws dat we zien en horen? Je kunt er niet omheen of ervan wegkijken. Maar je wilt je er ook niet aan overgeven.
In deze vasten- of veertigdagentijd willen we ons samen trainen in 'hoop'. In de zes weken die de veertigdagentijd telt, verblijven we telkens op een ander eiland vol hoop. We willen - net als Jezus - een blijde boodschap brengen. Durf je en kun je - ook al is het donker om je heen - vasthouden aan wat je in het licht zag? Juist in de Goede Week, waarin Jezus zijn leven geeft en zijn levensverhaal hopeloos lijkt te eindigen, komt het hierop aan. Alle bijdragen in onze vijf vaste rubrieken helpen jou en je gezin om in deze tijd 'eilanden vol hoop' zichtbaar en ervaarbaar te maken, en zo naar Pasen toe te leven.
We maakten voor deze aflevering ook gebruik van de parels uit onze eigen Geloven thuis schatkamer. Dat zullen we vaker gaan doen, want in onze schatkamer is veel inspirerends te vinden!

We wensen jullie een mooie hoopvolle veertigdagentijd! Tim, Marjet, Wies, Nelleke, Ruth, Ellie en Edith 

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook