Eilanden vol hoop

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Rust en ruimte

alleen rust IMG 0218Op 14 februari begint de Veertigdagentijd, veertig dagen nog tot Pasen (behalve de zondagen, die worden niet meegeteld, omdat het elke zondag al een beetje Pasen is). Vanouds een tijd van bezinning op wat wezenlijk is in het leven, een tijd van omkeer. Misschien verlang je wel naar een beetje omkeer, verlang je ernaar om dingen anders te doen, zodat er in je leven meer ruimte komt voor wat echt belangrijk is.

Minderen
De veertigdagentijd kan een goede periode zijn om hiermee te starten. Niet door iets extra’s te gaan doen, juist niet, maar door dingen te laten. Ga niet ‘meerderen’, ga eerst eens ‘minderen’. Heb je bepaalde gewoontes waar je wel erg aan vastzit? Check je constant je telefoon? Ga je regelmatig shoppen om weer wat op te kikkeren?
ziel illustratie IMG 0219Loop je vaak te snoepen en stel je regelmatig een zak chips verdekt op tijdens het koken, zodat de kinderen het niet zien? Laat een gewoonte los in deze tijd, een gewoonte die als ballast voelt, en ervaar hoeveel ruimte dat geeft.

Als er meer ruimte en rust komt, als meer tot jezelf komt, als je voelt dat je in staat bent ‘nee’ tegen iets te zeggen, krijg je ook weer meer zicht op waar je ‘ja’ tegen wilt zeggen. Vasten maakt je sterker, het geeft je kracht en het geeft je nieuwe moed.

Nelleke Spiljard

Illustraties komen uit: Maar wie is God?

 

Artikelen in dit thema Eilanden vol hoop

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook