Na regen komt zonneschijn

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Zomervakantie: bewust meemaken

Als hij knus in bed ligt, zegt kleinzoon van 2,5 jaar altijd: ‘Even de dag doornemen!’ Dan is het de bedoeling dat je opnoemt wat hij allemaal heeft gedaan. ‘O ja’, knikt hij dan, al starend naar dromenland, en voegt soms iets toe. Wat een goede gewoonte: terugblikken op je dag, de dingen benoemen en verwerken. Ook echt iets voor de zomervakantie, stilstaan bij wat je hebt meegemaakt. ‘Even de dag doornemen.’

Dagboekje illu vakantiedagboek 2024
Neem ’s avonds een moment om in een speciaal opschrijfboekje de opvallende dingen van deze dag te noteren. Waar je naartoe bent geweest, wat voor moois je hebt gezien, wie je hebt ontmoet, wat je hebt gekocht, gegeten, waar je dankbaar voor bent. Schrijven kan natuurlijk ook op je digitale apparaat … maar een boekje kom je thuis nog eens tegen!

Doe het vooral op jouw manier. Mogen andere mensen meeschrijven in het vakantiedagboek? Schrijf je er ook zelfgemaakte gedichtjes in? Of grappige dingen die werden gezegd? Of iets wat spannend was maar toch weer goedkwam?
Over een poosje is het vast hartstikke leuk om het terug te lezen.

 

Plakboek
Neem een leeg schrift/plakboek, schaar en lijmstift/plakband en kleurtjes mee, en sluit de dag af met het inplakken  van herinneringen. Het is dan handig als je overdag kleine dingen bewaart, een entreebewijs, horecabon, suikerzakje, ansichtkaart. Raap af en toe iets moois op, bloemetjes, grasjes, een veertje, een blad. Let ook op meeneemfolders waaruit je plaatjes kunt knippen voor je plakboek! Schrijf wat uitleg bij de plaatjes. Tekenen, kleuren en versieren kan ook. Leuk met kinderen!illu vakantieplakboek mdj 2024

Waarom is terugblikken belangrijk? Het brengt je weer bij warme momenten waar je kracht uit haalt. Ook als het niet zo goed met je gaat. En het helpt je om jouw levensverhaal te vertellen. Je levensreis bergop en bergaf, met tegenslag en hele fijne momenten en vriendschappen.

Misschien kunnen we ook achteraf pas zien hoe God ons steeds nabij is...

Marjet de Jong

Artikelen in dit thema Na regen komt zonneschijn

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook