Van dood naar leven! 1

Thema van Veertigdagentijd en Goede Week 2008

Nieuws

Geplaatst op 27 februari 2008

Je ziet in maart de tekenen van de naderende lente overal om je heen. De narcissen in de tuin bloeien al en de knoppen aan de struiken en bomen staan op springen. Het is niet voor niets dat het paasfeest, het feest van het nieuwe leven in het voorjaar valt. In de natuur speelt het zich voor je ogen af: van dood naar leven! In veel parochies kunnen je kinderen Palmpaasstokken maken.

palmpasenstokken maken

Op zondag 16 maart begint de Goede Week met het feest van Palmpasen. We vieren met Jezus op Witte Donderdag het Laatste Avondmaal en lopen met hem de kruisweg op Goede Vrijdag. In de Paasnacht zien we hoe het licht het van het duister wint: we ontsteken de Paaskaars en het "Licht van Christus" klinkt. Op zondag 23 maart is het Pasen; het feest van het nieuwe Leven!

pasen met lammetjes, eieren en kruis

Hieronder vind je in het kort wat er deze maand in de verschillende rubrieken van het MENU te vinden is. We besteden natuurlijk ruim aandacht aan de Goede Week en Pasen!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook