Van dood naar leven! 1

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Met heel je lichaam

bidden met heel je lichaam voorkant

Het boekje in de serie 'zo kun je bidden' met heel je lichaam van Marie Agnès Gaudrat en Sylvie Montmoulineix is zeer geschikt om te lezen met je kinderen in de winter en past uitstekend bij ons thema 'stilte'. Ook zonder woorden kun je bidden......

Kinderen uiten zich spontaan via hun lichaam. De allerkleinsten laten hun blijdschap zien door te dansen met hun handen in de lucht. Ze steken hun armpjes uit als ze opgepakt willen worden. Ze houden hun hoofd ferm omlaag als ze dwars zijn. Ze geven je een handje als ze zich veilig willen voelen.

hand in hand bidden met heel je lichaam

Maar ook bij grotere kinderen zijn lichaamshouding, woorden en gedachten nog één geheel. Waarom zou je dan niet bidden met heel je lichaam?
God, kijk mijn handen zijn net bloemen, ze zeggen: dank u wel! Mijn gebogen rug vraagt om vergeving. Zo kun je bidden met ogen en oren, voeten en handen. Als je loopt, als je tekent......Je hoeft er eigenlijk niets bij te zeggen; het gebaar op zich is al genoeg!

de handen open bidden met heel je lichaam

Als je je thuis voelt met en in je lichaam is dat fijn. God heeft je gemaakt zoals je bent. Juist met dit lichaam. Dit boekje leert je bidden: gewoon zoals je bent!

staan, bidden met heel je lichaam

Dit boekje maar ook de andere boekjes uit de serie 'zo kan je bidden' zijn in prijs verlaagd. Meer weten of bestellen? ga naar......

EK

terug naar nieuwspagina
naar: Bidden zoals je dat het liefste zou doen

Artikelen in dit thema Van dood naar leven! 1

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook