Van dood naar leven! 1

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Pasen

Voor een kind is de relatie tussen de viering van Pasen thuis en het verhaal voorgelezen in de kerk (Mattheus 28, 1-10) misschien moeilijk te begrijpen. Wat hebben Paaseitjes zoeken, nieuwe kleren dragen en een groot diner met de familie te maken met de verrijzenis van Jezus uit de dood? Wellicht de belangrijkste verbinding is ook de simpelste. Het verhaal van Jezus loopt goed af. Jezus is gestorven maar hij herleeft en leeft nog steeds. We zijn blij en we vieren omdat hij verrezen is en leeft tot op de dag van vandaag.

woestijn-paastuin Pasen II

Veel vragen blijven onbeantwoord. Vragen als: waar is Jezus nu? Hoe kan hij in de hemel zijn en tegelijkertijd bij ons? Is de hemel echt?
Vragen die je niet zomaar kunt uitleggen en verklaren. Het gaat niet om iets wat je met je verstand kunt bevatten. We spreken immers over het mysterie van Pasen. Het is een geheim waar we af en toe aan kunnen raken. Waar we soms even iets van zien oplichten. Soms ervaar je zelf iets van een opstanding. Als je na een zware periode in je leven weer opkrabbelt.

De vragen die kinderen aan je stellen, dagen je als ouder uit om bij je zelf te rade te gaan hoe jij in je geloof staat. Wat betekent Pasen voor mijzelf? Kan ik iets ervaren van nieuw leven? Waar zie ik in mijn eigen leven en in mijn omgeving tekenen van opstanding?

Een volgende stap is dan hoe je het aan je kinderen doorgeeft. Wat vertel je over Pasen aan je kind? Waar leg jij het accent? En vooral ook: wat doe je? Met de hele kleintjes lukt het immers beter om iets over te brengen door het doen, dan door veel woorden te gebruiken. Vertel het ons en andere ouders in het forum.

KB blz 63 kuikentjes

TS

terug naar nieuwspagina

Artikelen in dit thema Van dood naar leven! 1

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook