Van dood naar leven! 1

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafel in de Paastijd 2008

Deze opstelling maakte ik met behulp van het boek "Het Paasverhaal" van Brian Wildsmit.

paasmorgen 2 Brian W.

Ik maakte daarnaast een aantal kleine opstellingen. Je kan zo verspreid door het huis overal de Paassfeer brengen.
De eerste opstelling maakte ik op een glazen schaal met behulp van nep-gras.
Bij Xenos zag ik de schattige lammetjes en natuurlijk uitziende eitjes. De lammetjes doen natuurlijk denken aan de lente, maar ook aan het bijbelse beeld van het lam Gods dat de zonden van de wereld heeft weggedragen. Het kruis ligt op zijn kant, het leven heeft de dood overwonnen. Het licht van Christus schijnt en staat op de onderzetter met de tekst: "leve het nieuwe leven".
Het lam als beeld van Christus en natuurlijk het kruis zijn bekende christelijke symbolen.

pasen met lammetjes, eieren en kruis

Als je het eerste koffertje hebt, gebruik dan de gele onderzetter met de tekst "leve het nieuwe leven" in je paas-kijktafel.
Een lichtgeel lapje voeringstof dient als ondergrond en de tuinkers zaaide ik op palmzondag op een geel schaaltje in een acht-vorm en is op Paasmorgen dan helemaal opgekomen. Dit schaaltje was samen met twee fleurig gele bloempotjes verpakt en ik vond dit bij Jamin voor anderhalve euro.

paasopstelling tuinkers+geleonderzetter+ eikaars

Als je met je kinderen in de veertig-dagentijd naar Pasen hebt toegeleefd door elke dag een geel kuikentje op een vaas te plakken, zet dan in deze vaas takken van de kronkelwilg. Je kan er natuurlijk kleine eitjes en andere paasfiguurtjes inhangen.

vaas met kuikentjes beplakt (aftellen naar Pasen)

Ook zonder onderzetter uit het koffertje "Beginnen maar", kan je paassfeer oproepen: een geel papieren servetje, een mooie (graf)steen, een waxinelichtje, een kip met kuikentjes, bloembolletjes en een bloempotje met sleutelbloemen en je bent klaar.Voor op de eetatfel: een kip met kuikentjes, tuinkers dat je op een beschuitje met kaas kunt eten: eenvoudig en lekker!

paasopstelling+kip Hoog+eikaars+onderzetter+tuinkers

Met behulp van een vrij platte, grote zilveren schaal maak ik altijd een paastuin. Met behulp een aantal stenen maak ik een "graf". In dat graf zet ik een brandend lichtje: het licht van Christus. Als je die hebt kan je de gele onderzetter met de tekst "Leven het nieuwe leven" onder dit lichtje zetten. Buxus en gele voorjaarsbloemetjes als narcissen of viooltjes zorgen ervoor dat het lente is in de Paastuin. Het kleine vogeltje zingt het hoogste lied: Alleluia!

Kijktafel Pasen op schaal met leve het nieuwe leven

Tot slot een foto van de tafel achter onze bank op Paasmorgen

pasen op site-table

EK

terug naar nieuwspagina
terug naar begin
naar lente-kijktafels

Artikelen in dit thema Van dood naar leven! 1

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook