Verborgen kracht 1

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Bidden in de winter

Voor de winterperiode moest ik aan onmiddellijk aan het prentenboek Varenka denken. Het boek bevat veel tekst en is dus voor wat oudere kinderen geschikt.

Varenka

Deze Russische legende speelt zich af in de winter. Het is een mooi verhaal over bidden en nog altijd actueel. Nog steeds zijn talloze mensen op de vlucht voor oorlogsgeweld. God houdt van alle mensen, ook of juist ook van de mensen die lijden onder geweld, die moeten vluchten en nergens veilig zijn.
Maar gebeden worden niet altijd verhoord op de manier waarop we denken of zouden willen. Maar dat ze gehoord worden, dat is wel zeker......

Varenka woont in de bossen van Rusland. Als het oorlog wordt komen er allerlei mensen bij haar wonen om veilig te zijn. Ze vragen aan God of hij wil zorgen dat de soldaten haar huisje niet zullen ontdekken: "A.u.b God, bouw snel een hoge muur om ons huisje heen!" Het lijkt of God het gebed gehoord heeft....

Bernadette, Varenka. isbn 3 85539 843 7

Artikelen in dit thema Verborgen kracht 1

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook