Verborgen kracht 1

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Kerstspullen opruimen

Als je de kerstversiering en lichtjes uit de kerstboom gaat halen, denk dan aan de volgende tip:
Laat je kinderen elke bal/versiering zodanig in een vloeipapiertje verpakken, dat je niet meer kan zien wat er in dit "pakje" verborgen zit en stop ze dan pas in de opbergdoos of mand.
Als je volgend jaar de kerstboom weer gaat versieren is het versieren van de boom een nog grotere verrassing! én het uitpakken kan rustig één voor één gebeuren, dat maakt ruimte voor verwondering!

kersttakken met rode ballen

Doe hetzelfde met de beeldjes van de kerstgroep en nummer ze in een logische volgorde (schrijf het nummer op een klein stickertje), zo kan je in de Advent de beeldjes één voor één bij de stal zetten. Als eerste het lege kribbetje, dan de schaapjes en herders, daarna de os, vervolgens Maria en Jozef met de ezel, dan de drie koningen en hun kameel en als laatste het kindje Jezus.

Kinderen knutselen in de kerstperiode wat af. Laat ze het mooiste wat ze gemaakt hebben uitkiezen. Pak dit ook in. Als je dit een aantal jaren achter elkaar doet, bouw je aan je eigen kerst/familiegeschiedenis.

Op veel plaatsen wordt een gezamenlijke kerstboomverbranding georganiseerd. Breng je kerstboom daarheen en geniet samen met je kinderen van het hoog oplaaiende vuur.

EK

Artikelen in dit thema Verborgen kracht 1

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook