Verborgen kracht 1

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

De beste wensen!

Als je op nieuwjaarsdag naar de kerk gaat, dan hoor je tijdens de eerste lezing de prachtige zegenwens uit het bijbelboek Numeri ( Num 6, 22-27):

Moge de Heer u zegenen en u behoeden,
moge de Heer de glans van zijn gelaat over u spreiden en u genadig zijn,
moge de Heer zijn gelaat naar u keren en u vrede schenken


tekst zegen Aäron

Als we aan het begin van het nieuwe jaar mensen "alle goeds" voor het nieuwe jaar wensen, "de beste wensen", of "zalig/gezegend nieuwjaar", dan spreken we eigenlijk een zegenwens uit.
Het woord zegenen is een vertaling van het latijnse woord "benedicere", wat "goed zeggen" betekent. Als je iemand zegent of een zegenwens meegeeft, dan zeg je eigenlijk "het is goed", wie je bent, wat je doet!

zaaiende boer kwartetkaart

Zegenen heeft dus oude, bijbelse papieren. Grote en kleine mensen gedijen beter als je ze complimenten geeft, het goede, krachtige in hen bevestigt. Zegenen zorgt ervoor dat mensen gaan stralen, dat ze iets van Gods beeld in hen naar buiten laten komen. Zegenen, we kunnen het niet genoeg doen. Het begin van het nieuwe jaar biedt ons daarvoor volop de gelegenheid, laten we er gebruik van maken!

Zegen Aäron, alle mensen

EK

Artikelen in dit thema Verborgen kracht 1

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook