Verborgen kracht 1

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van kijktafels passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafels voor de winter

Voor deze wintermaand zie je voorbeelden van kijktafeltjes in wintersfeer rond het thema 'met andere ogen'

geodes 2

De meeste kinderen zijn gefascineerd door mineralen en gesteentes. Neem nu een geode. Aan de buitenkant lijkt het op een doodgewone kiezelsteen. Maar vergis je niet.... als je hem doormidden klieft, blijken er binnenin prachtige kristallen te zitten. Zo kunnen op het oog -gewone- mensen een prachtige ziel bezitten! Leg als symbool hiervoor een grote, nog niet gekloofde, geode en/of enkele halve, kleinere op de kijktafel voor deze maand.

winterkijktafeltje met winterpagina sneeuwpop maken 2

In het boek 'van winterkrans tot zomerdans' zit een aparte winterpagina. Aan de ene kant staat een mooi gedicht over de sneeuwman en op de andere pagina maken twee kinderen een sneeuwpop. Ik zette het boek op een stuk witte vilten stof met kleine glinsteringen erin, afkomstig van een oud kerstboomkleed, het lijkt wel of het net gesneeuwd heeft als de zon erop schijnt. Als het sneeuwt wordt alles onder een dikke deken van sneeuw bedekt. Weet jij nog wat er onder zit?

winterkijktafeltje met Bas

In het boek ' alle maanden van het jaar' beleeft Bas samen met zijn hond allerlei kleine avonturen. Op deze kijktafel maken ze een sneeuwpop, maar op een andere pagina zie je hoe een kleine sneeuwbal die je door de sneeuw rolt al groter en groter wordt. Hoe dat kan???
De bomen op de plaat lijkt wel dood, maar als je heel goed kijkt zie je de knoppen waar in de lente de nieuwe blaadjes uit komen. Het 'boompje' en de waxinelichtjeshouder bestaan uit takjes met kristallen, zij zorgen ervoor dat alles flonkert.

winterflonkering

Een grote ijskristal, de geodes en twee prisma's vormen een mooi winter stilleven. Als je door het prisma kijkt, zie je alles veranderen. Het licht breekt in zeven kleuren en zet alle dingen in een ander licht!

wilgekatjes

Zet op de kijktafel een vaasje met wilgekatjes. In januari bloeien ze vaak al. Het leven gaat door....

kijktafel winter op schoorsteen

Op deze kijktafel staat in een vaas een tak met bloeiende katoen: het lijken net sneeuwvlokken. Kleine glassteentjes vormen de ondergrond en daarop een lichtje en enkele mooie witte vazen. Centraal staat een tekst geïnspireerd op de tekst uit Jesaja, 55, 10-12.

kijktafel tekst sneeuw/regen

"zoals regen of sneeuw neerdaalt uit de hemel,
en daarheen niet terugkeert
zonder eerst de aarde te doordrenken,
haar te bevruchten en te laten gedijen,
zodat er zaad is om te zaaien
en brood om te eten
zo geldt dit ook voor mijn woord
dat voortkomt uit mijn mond:
het keert niet vruchteloos naar mij terug,
niet zonder eerst te doen wat ik wil
en te volbrengen wat ik gebied"


winter/ijskristallenschaal +lichtje

Neem een zilveren kaarsenonderbord en leg er alle 'sneeuw/ijs-achtige dingen op van de kerstversiering. Een lichtje in een houder van kristalglas en je hebt op een eenvoudige manier een winterkijktafeltje.....

sneeuwklokjes

Zet zodra de sneeuwklokjes bloeien een paar bolletjes op de sfeertafel. Ook enkele takjes winterjasmijn, of bloemen van een andere winterbloeier misstaan zeker niet op de winter-sfeertafel.

EK

Artikelen in dit thema Verborgen kracht 1

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook