Vol verwachting

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Advent voor kleuters ( met ouders met iets meer creativiteit)

We gaan in de huiskamer de tocht op weg naar Bethlehem uitbeelden.
Haal de kerststal te voorschijn, zet de os erin en zet hem ergens neer waar je ruimte hebt om één of meerdere wegen te visualiseren. Ik koos voor de piano en maakte m.b.v. dunne voile-stof, de hekjes van de kerststal en kiezelsteentjes een slingerende weg. De beeldjes van de stal zet je in groepjes op de weg, het eerste groepje wordt gevormd Maria, Jozef en de ezel, het tweede groepje wordt gevormd door de herders en de schapen.

herders + schaapjes op weg naar betl.9

Het derde groepje door de drie koningen, de kameel en knecht. Iedere dag of week "reizen" de kerstfiguren een stukje verder om op Kerstmis bij de stal aan te komen. De drie koningen mogen over hun reis wat langer doen, zij komen pas op 6 januari bij de stal aan, de dag waarop we het feest van "Driekoningen" vieren.

op weg naar Bethlehem 3

Dit idee kun je nog aanvullen door een fonkelende sterrenhemel te maken, samen met je kind. Bevestig een mooie donkerblauwe doek bij wijze van hemel op de plaats waar de kerststal komt te staan.
Leg in een schaaltje zilveren sterretjes (ik vond ze op de kerstmarkt in het tuincentrum) of knip ze uit zilverkarton of folie (met twee even grote gelijkzijdige driehoeken die je op elkaar legt maak je heel eenvoudig een "mal").

zilveren sterretjes

Haal elke dag een sterretje uit het schaaltje en bevestig dit zodanig op een blauwe achtergrond dat alle sterretjes samen een mooie sterrenhemel gaan vormen.
Ben je heel erg handig, dan kan je ze ook zo bevestigen (een stukje zachtbord waarop je de blauwe stof spant, is dan wel nodig) dat ze samen één grote "staartster" gaan vormen: de ster van Bethlehem.

wachten op kerstmis met zilveren sterretjes

EK

Artikelen in dit thema Vol verwachting

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook