Mensen van de kerk

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

GedachteNIS

Tegenwoordig is het vrij makkelijk om condoleance-kaarten te vinden. In bijna elke kaartenmolen kan je ze vinden. Maar als je je kinderen bij een condoleance wil betrekken sta je eigenlijk met lege handen. Een overlijden is vaak plotseling en je hebt geen tijd om nog op zoek te gaan naar iets geschiktst. Eigenlijk zou je bij je voorraad kaarten ook een condoleancekaart voor kinderen moeten hebben.

gedachteNIS

In de webwinkel van de abdij van Berne Heeswijk vond ik deze gedachteniskaart:
GedachteNIS, de kaart die je verdriet een plekje geeft.
De gedachteNIS is een drieluik condoleancekaart, speciaal ontwikkeld voor kinderen om hun gevoelens (letterlijk) een plekje te geven. Op deze unieke kaart kunnen kinderen naar hartenlust knutselen, tekenen, schrijven en kleuren.Juist die creatieve invulling maakt de GedachteNIS zo persoonlijk en waardevol voor de ontvanger.

Een nisje vol gedachten
De Gedachtenis kan worden bewaard als herinnering aan een dierbare overledenen of worden gebruikt als een laatste, persoonlijke groet. De gedachteNIS kan worden neergezet als een "nisje" en vormt zo een tastbaar bewijs van welgemeende troost.De gedachteNIS kan ook op scholen worden gebruikt, om een hoekje in te richten als er een kindje of leerkracht is overleden. Maar ook thuis kan je gedachteNIS neerzetten bijv. als een opa of oma is overleden of als kijktafeltje voor 1 november op Allerzielen!
De kaart is in twee formaten verkrijgbaar. Twee kleine kaarten (21 bij 16 cm) kosten samen 3,50 euro. Bestellen via www.berneboek.com als je als zoekterm "gedachtenis" opgeeft, kom je direct ter plaatste!

EK

Artikelen in dit thema Mensen van de kerk

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook