Mensen van de kerk

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Het Willibrord-pad

willibrordpad wandelgids

zeven basilieken en een kathedraal
Het Willibrordpad is een wandeling langs een kathedraal en zeven basilieken.
Het pad ligt in het aartsbisdom Utrecht en verbindt acht rooms katholieke kerken met een bijzondere status met elkaar. De respectieve kerkgemeenschappen hebben daartoe het initiatief genomen. De wandeling begint in Utrecht en voert u tegen de klok in achtereenvolgens naar IJsselstein, Arnhem, Hengelo Ov., Oldenzaal, Tubbergen, Raalte, Zwolle en weer terug naar Utrecht. Daarmee loopt de route door 3 provincies. De route is onderverdeeld in 8 etappes en 20 dagtochten (kortste 13 en langste 29 kilometer), de totale lengte bedraagt 458 kilometer! Natuurlijk kunt u op elke gewenste plaats opstappen.

wandeling plus....
Deze tocht is niet "de zoveelste wandeling" door Nederland. Het Willibrordpad geeft aandacht aan de geestelijke verdieping die een wandeling kan bieden. Daarom vindt u in de wandelgids niet alleen een routebeschrijving, kaarten, boeiende informatie en foto"s, maar ook bezinnende teksten voor onderweg.

logboek online
Op deze website vindt u aanvullende informatie voor een optimale voorbereiding van uw pelgrimstocht. Deel met ons na thuiskomst uw ervaringen in het logboek . Schenk ons uw tips om de route up-to-date en levend te houden.

de wandelgids
De wandelgids Het Willibrordpad is voor €18,50 te verkrijgen in de boekhandel, bij de 8 deelnemende kerken en via info@willibrordpad.nl . Vermeldt uw naam en adres en het aantal exemplaren dat u wenst te ontvangen. Ook kunt u de wandelgids bestellen via http://www.reliboek.nl

Artikelen in dit thema Mensen van de kerk

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook