Alles verandert

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Samen doen rond Dierendag

* St. Fransiscus schreef een heel mooi gebed: het Zonnelied, een loflied op de schepping. De makers van het koffertje "Ga je mee?" maakten hier een liedje van. Je vindt het onder nr 13 op de cd uit "Ga je mee". Oefen het samen met je kinderen, zodat jullie het ook "uit het hoofd" kunnen zingen.

kijktafel met zonnelied + Franciscus-kruis

* De tekst van het zonneliedje vind je ook op één van de gebedskaarten. Op 4 oktober, Dierendag - de naamdag van St. Fransiscus - kun je deze kaart op de kijktafel zetten. Maak een bron m.b.v. een laag schaaltje water of dekseltje en laat alle (plastic) dierenfiguren, tamme en wilde, alle dieren die jullie maar kunnen vinden, vreedzaam samen drinken uit de ene bron.

* Knip op Dierendag samen uit tijdschriften dierenplaatjes en plak ze op een fotokarton A-4 formaat, dat past mooi in de tekeningenhouder uit het koffertje "Ga je mee?".

* In de dierenwinkel iets lekkers of een speelgoedje kopen voor jullie huisdier en dat op dierendag samen geven.

Artikelen in dit thema Alles verandert

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook