Alles verandert

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Boeken over St. Fransiscus

Op 4 oktober is het werelddierendag, feitelijk de dag waarop we Franciscus van Assisi gedenken.

St. Franciscus

Er zijn veel boeken over de H.Franciscus te vinden, ook voor (kleine) kinderen.
Zelf heb ik het boek Franciscus en de wolf, van Masahiro Kasuya in de boekenkast staan. Het is in 1993 verschenen maar nog wel verkrijgbaar en vertelt de gebeurtenissen van de inwoners in het stadje Gubbio, die allemaal heel bang van een wolf waren. (ISBN 90-257-2482-5)

Ook het boek Een hart van goud, over het leven van Clara en Franciscus van Guido Visconti, uitgegeven bij Gooi en Sticht, is een mooi boek met icoon-achtige platen. (ISBN 90-304-1064-7)

Vorig jaar is het prentenboek Broeder Frans verschenen met tekeningen van Jep Groenhagen en tekst op rijm van Hein Stufkens (90-202-3066-2), geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Ik gebruikte het als achtergrond bij een van de kijktafels voor Dierendag.

voorkant boek Broeder Frans

De versjes en plaatjes in dit boek hebben allemaal een historische achtergrond. Ze brengen Franciscus" toewijding aan de armoede in beeld, zijn verbinding met de "goddelijke" wereld (de engelen bijvoorbeeld), zijn broeder- en zusterschap met alle schepselen zoals hij die uitzong in het "Zonnelied", zijn liefde voor de armen en uitgestotenen, zijn diepe band met Clara en het begin van de broederschap als hij met vrienden uit Assisi vervallen kerkjes gaat herstellen.

Fransiscus broeder wind

Ook zijn afscheid van het ridder-ideaal uit zijn jeugd en het beroemde verhaal over de gevaarlijke wolf van Gubbio ontbreekt niet. Tenslotte is er de verwijzing naar zijn dood, die hij als een feestelijke vereniging met zijn Schepper heeft ervaren.

Franciscus op regenboog

Bij de KBS verscheen onlangs het prentenboek Franciscus van Assisi, met mooie tekeningen van Elena Temporin. Het vertelt over het leven Franciscus van geboorte tot dood, inclusief alle bekende verhalen over zijn vrolijke jongensjaren, zijn ridderplannen, zijn rijke vader, de ontmoeting met een melaatse, de wolf van Gubbio, de vogeltjes, het bezoek aan de sultan, en natuurlijk het Zonnelied. Geschikt voor kinderen vanaf zes jaar Franciscus van Assisi (978 90 6173 9579) Bestel op www.reliboek.euEK

terug naar nieuwspagina
naar: samen doen in september

Artikelen in dit thema Alles verandert

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook