Geven is fijn

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Schoenmaatje worden? Edukans bied je die kans!

Welke spullen heb ik eigenlijk allemaal? Ik heb wel 15 knuffels... Wat heb ik echt nodig en wat kan ik weg geven?

knuffel uitzoeken

overvloed
Wat hebben andere kinderen nodig? En wie zijn die kinderen? ... Het Schoenmaatjesproject is een project waarbij jouw kinderen heel concreet gaan nadenken over deze vragen. Ze ontdekken dat er overvloed is in onze omgeving. En dat er ook plekken op de wereld zijn waar dat niet zo is. Dat er kinderen zijn die heel blij zijn met alleen al een pen, een knuffel of wat zeep. Dingen die voor ons zo gewoon zijn.

deze doos?

stappenplan
Op de website van Edukans word je met je gezin stap voor stap bij de hand genomen in dit avontuur! Edukans heeft een hele mooie en complete website gemaakt. Je kunt op http://www.edukans.nl/scholenacties/schoenmaatjes/ “schoenmaatjes thuis” aanklikken. Eigenlijk kun je alle informatie daar lezen en / of downloaden in een “stappenplan”. Het leuke is dat je een schoenendoos vult specifiek voor een bepaalde leeftijd en voor een jongen of meisje. Dat geeft je kind een extra mogelijkheid om zich in te leven.

kijktafel edukans

materialen
Als redactie van geloven thuis raden we natuurlijk aan om kijktafel te maken of een hoekje met de spulletjes die je verzamelt. De edukanswebsite biedt heel veel materialen hiervoor. Het is mogelijk om een kleurplaat neer te zetten of plaatjes van kinderen op een stuk karton plakken.(zie ook: kijktafels) Ook kun je een stukje van een van de liedjes op een kaartje schrijven. Een prentenboek bestellen behoort ook tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld het boek "Snuffie gaat op reis" (zie ook: prentenboeken)

voorlezen snuffie gaat op reis

Je klikt op de website op “Informatie voor scholen”.Daar kun je het beste het “nabestellingsformulier” gebruiken. Bij opmerkingen vul je in dat je particulier bent en alleen een boek wilt.

vullen doos edukans 2

leeftijd
Een schoenendoos vullen kun je ook met je oudere zoon of dochter. Er zijn namelijk ook schoenendozen nodig voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Wanneer je zoon of dochter surft op www.kidsvooredukans.nl, dan krijgt hij of zij veel extra ideeën en informatie. Ook de mogelijkheid voor een maatschappelijke stage wordt aangegeven.

etiket erop schoenmaatje

schoenendoos is klaar
Het is handig om alvast voor je aan het project begint, te kijken waar je de schoenendoos wilt inleveren. Dat kan bij een van de “inleverpunten”, maar misschien ook bij een school of kerk in de buurt. Bij “informatie voor scholen” staat een “deelnemerslijst”. Sommige scholen / kerken hebben hun schoenmaatjesproject al afgerond en de schoenendozen ingeleverd, daar kun je dus niet meer terecht. Ten slotte: vergeet niet de streepjescode op de schoenendoos te plakken en je aan te melden. Het is namelijk erg leuk om na een paar maanden een berichtje terug te krijgen met daarop het land waar de schoenendoos is terecht gekomen.

MV

Artikelen in dit thema Geven is fijn

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook