Papa Mamma God

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Mei: Maria-maand

Maria-tafel

mariabeeld kijktafel

Het eenvoudigste - en misschien ook wel het mooiste kijktafeltje- maak je door in de maand mei een Mariabeeldje een centrale plaats te geven in je huiskamer. Zet er een lichtje bij en zet er enkele (zelfgeplukte) bloemetjes bij.

maria wees gegroet = lievevrouwebedstro en rozenkrans

Twee plantennamen die met Maria geassocieerd worden zijn Lieve-vrouwe-bedstro en maagdenpalm. Als basiskleur neem je natuurlijk de Mariakleur: blauw. De gebedskaart met het "Wees Gegroet" in de houder uit het eerste koffertje past natuurlijk bij uitstek op je Maria kijktafel!

maria icoon + lichtje +maagdenpalm

Een kleine Maria-icoontje en een rozenkrans vormt het hart van dit kijktafeltje. Samen met een blauwe lap voeringsstof, een waxinelichtje en een takje maagdenpalm in een bauw borrelglaasje heb je een eenvoudig Maria-sfeertafeltje.

maria icoon + blauwe boom = rozenkrans

Een blauwe sieradenboom kan je vaak gebruiken voor bij de kijktafel en past mooi bij een Maria-sfeer-plekje.

MV & EK

Artikelen in dit thema Papa Mamma God

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook