Papa Mamma God

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken ’Mama-Papa-God’

Binnenkort vieren we Moeder-en Vaderdag. Als je praat over eigenschappen en/of dingen die vaders en moeders (kunnen)doen, is het niet moeilijk om een relatie te leggen naar God. Deze prentenboeken kunnen je daarbij helpen.

Mijn mama en ik

De mama van Kleine Beer is heel slim: ze kan bijna alles! Ze kan brullen en schaatsen en zwemmen als een vis, en ze is nooit bang in het donker. Maar het allerbeste kan ze knuffelen met haar berenjong. Dit prachtige boek van de makers van de bestseller Mijn papa en ik gaat over de speciale band tussen moeder en kind.
Mijn mama en ik A. Ritchie, 3+

Mijn mama

Een klein jongetje vertelt over zijn moeder. Mama is moedig, origineel, speels, actief, groot, warm, zacht, gezellig en overweldigend. Vader is het evenbeeld van het jongetje en speelt een ondergeschikte rol ('Mijn mama houdt van muurbloempjes, wat zouden dat voor bloemen zijn?'). De collageachtige tekeningen geven de beelden weer die het jongetje van z'n moeder heeft, mama is steeds groot(s) afgebeeld.
Mijn mama, Gerda Dendoover, 4+

raad eens hoeveel ik van je hou, voorkant

Hazeltje vertelt Grote Haas hoeveel hij van hem houdt door o.a. zijn armen zo ver mogelijk te spreiden, zijn handen zo hoog mogelijk boven zijn hoofd te reiken en zo hoog mogelijk te springen. Maar natuurlijk overtreft Grote Haas hem in alles.
Raad eens hoeveel ik van je hou, Sam McBratney & Antia Jeram. 3+

Mijn papa

Mijn papa is de allerliefste papa van de hele wereld, zegt Jan. Ik kan aan zijn arm hangen, boven zijn hoofd vliegen, paardje rijden op zijn rug, ál zijn vingers tellen, zijn tenen kietelen.,...en nog veel meer!
Mijn papa, Guido van Genechten, 2+

Mijn vader is een reus

Als ik hem wil knuffelen, moet ik op een ladder klimmen. En als we voetballen, wint mijn papa altijd. Hij schopt de bal zo hoog als de maan...Hoe een klein jongetje opkijkt tegen zijn vader, en zeker weet dat die vader met heel zijn reuzenhart van hem houdt!
Mijn vader is een reus, Carl Norac & Ingrid Godon, 3+

Mijn vader

Jozefs vader is de slimste, sterkste, mooiste, liefste en vooral grootste man van de wereld. En hij kan alles. En Toon Tellegen kan dat beter vertellen dan wie ook! Een vader hebben we allemaal gehad toen we klein waren. Sommige vaders waren er wat meer dan andere, sommige konden meer dan andere, sommige vaders waren groter en sterker, er waren zelfs vaders bij de brandweer of de politie of vaders die heel rijk waren. Maar zo'n vader als die van Jozef, nee, die zat er niet bij. En hij is ook nog de grootste man die er bestaat.......
Mijn Vader,Toon Tellegen, 5+

Alleen nog verkrijgbaar als tweedehands boek of in de bibliotheek:

Aldo

Het denkbeeldige vriendje "Aldo" heeft ook veel kenmerken van God.....
Aldo, John Burmingham, 4+

De oude schildpad vk

Een prachtig boek, vol poëtische Godsbeelden....
De oude schildpad, Douglas Wood 6+

EK

terug naar nieuwspagina
Meer Tips? Ga naar: 'in de Wolken', mobile maken voor Hemelvaart/Pinksteren

Artikelen in dit thema Papa Mamma God

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook