Nu zijt wellekome....

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

In de Advent en rond de Kerst 2012

een nieuwe ster voorkant

Vannacht zal een nieuwe ster te zien zijn. Het is de voorbode van de komst van een nieuwe koning. Alle dieren willen het kindje welkom heten op de aarde. Maar wie is daarvoor het meest geschikt? De beer schuift zichzelf naar voren, maar de wolf en het gloeiwormpje willen ook. De slang vindt zichzelf gezien de gebeurtenissen uit het verleden, niet zo"n goede kandidaat. Maar uiteindelijk valt de keus op uil, muis en de toch de slang... Wat geeft je eigenlijk aan een koning als je geen goud, wierook of mirre bezit?

Marjaleena Lembcke & Susanne Strasser, Een nieuwe ster, isbn 9789077942420 is een bijzonder originele kerstvertelling met respect voor de oorspronkelijke bijbelteksten, vanaf 6 jaar.Kerst spelen met kinderen is een praktisch boek met kerstverhalen om te spelen! In elk verhaal gaan niet alleen Jozef en Maria met hun ezeltje op pad, maar ook andere spelers. Onderweg maken ze van alles mee en komen ze uiteindelijk aan in de stal rond de pasgeboren Jezus. Liefst een echte pasgeboren baby...

Terwijl een lezer de tekst rustig voorleest, spelen de kinderen mee, verkleed in de rol van hun keuze. Ze spreken zelf geen tekst uit, het is geen 'voorstelling': improvisatie en beleving staan voorop. De andere aanwezigen doen mee door kerstliedjes te zingen.

De aanpak is geschikt voor een kerstviering of Kindje wiegen in de kerk of op de basisschool. Keuze uit vijftien verhalen zoals De wijze wolf, Vergeetachtige engel, de Droomboom van oom Jesse en nog veel meer. Ontstaan in de praktijk en voorzien van alle aanwijzingen die een voorbereidingsgroep nodig heeft, patronen en werktekeningen voor kleding en een demontabele stal.

Ook zijn drie muzikale varianten met notenschrift opgenomen: een gezongen mini-kerstspel; de kerstlezingen de Profetie, de Aankondiging en de Geboorte; een gezongen mirakelspel over de heilige familie op de vlucht naar Egypte.

Marjet de Jong, Kerst spelen met kinderen, verkrijgbaar bij Adveniat

rondjewereld kerstverhalen voorkant

De kersttijd is de tijd van het jaar voor een verhaal. Thuis, bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner, op school en in de kerk, overal worden kerstverhalen voorgelezen en verteld. In dit boek vind je veertig verhalen: om te beginnen het verhaal van de eerste Kerst.

rondje wereld kerstverhalen: de lammetjes

Vervolgens verhalen over de oorsprong van kersttradities van over de hele wereld. En ten slotte een verzameling kerstverhalen-en legendes. De verhalen komen uit verschillende culturen en landen, maar elk verhaal weerspiegelt op geheel eigen wijze het wonder en de vreugde die we met de meest bijzondere tijd van het jaar associƫren.

rondje wereld kerstverhalen: herders met schapen

De verhalen zijn geschikt om samen met kinderen van zes jaar en ouder van te genieten. Kinderen kunnen jarenlang plezier beleven aan deze verhalen en de prachtige illustraties- zowel bij het voorlezen als bij het zelf lezen. Achterin staan suggesties om de toehoorders met eenvoudige middelen extra te betrekken bij de verhalen.

Bob Hartman & Krisztina Kallai Nagy, Rondjewereld Kerstverhalen, isbn 978 90 33883 95 8

Artikelen in dit thema Nu zijt wellekome....

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook