Ruimte maken voor de liefde!

Thema van Veertigdagentijd en Goede Week 2012

RUIMTE MAKEN VOOR DE LIEFDE!

Kijktfel RMvdL start

Na de vrolijke carnavalsdagen start de voorbereidingstijd op Pasen op 22 februari met Aswoensdag. Een dag waarop we ons realiseren dat we mensen zijn, kwetsbaar en klein. Mensen gemaakt uit het stof van de aarde, maar ook mensen van God. We merken maar al te vaak, hoe we heen en weer geslingerd worden in ons leven. Wat kiezen we? Dat we mensen zijn van de aarde of mensen die 'made in heaven' zijn? Kiezen we ervoor het goede te doen of gaan we voor de weg van de minste weerstand, waar het snel van kwaad tot erger gaat.

steentjes 3-6 jaar

In deze periode willen we erbij stilstaan dat mensen fouten maken, er spijt van kunnen hebben en door het weer goed te maken, opnieuw kunnen beginnen. Met elkaar en met God! Geen makkelijke thema's, maar wel heel menselijk!
Deze weken willen we ruim baan maken voor de liefde. Of ruimte voor de Liefde met een hoofdletter. Jezus is daarbij ons voorbeeld.

Jezus met Zacheus

Jezus ging met iedereen om. Hij helpt de mensen weer op het goede spoor te komen. Jezus wil niet dat mensen lijden, pijn hebben, of samenvallen met hun fouten. Hij geeft mensen een nieuwe kans, hij schept ruimte om opnieuw te mogen beginnen!

Kijktafel 2e zondag veertigdagentijd RMvdL

We wensen jullie een goede Veertigdagentijd toe en hopen dat de site inspiratie biedt om - met klein en groot - stapje voor stapje toe te leven naar Pasen!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook