Ruimte maken voor de liefde!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

En dan mag er een steentje weg…

verpakte paassteentjes

Wanneer je een kijktafel hebt gemaakt met een stapel steentjes, die geleidelijk aan "opgeruimd" mogen worden, rijst natuurlijk ook de vraag waar die steentjes dan naartoe gaan. Bij de kijktafels staat het idee om ze bij een afbeelding van handen leggen om zo uit te beelden dat je jouw last in Gods hand mag leggen.

2de zondag handen van God

Maar je kunt er ook een originele paasversiering van maken door de steentjes kleurig in te pakken en in de paastakken te hangen. Gedurende de 40-dagentijd zullen die takken dan geleidelijk aan steeds kleuriger worden: doordat ze uitlopen en groen worden (en misschien zelfs gaan bloeien), maar ook doordat er steeds meer steentjes weggehangen kunnen worden.

fouten op steentjes uitgummen

Heb je ervoor gekozen om de steentjes in de handen van God te leggen, dan kan je samen met je kinderen op Goede Vrijdag de steentjes veranderen in paasversiering. Gum samen met je kinderen de woorden van de steentjes af. Niet al het lijden kunnen we oplossen. Het besef dat Jezus met ons mee lijdt, als ons iets ergs overkomt, kan het lichter maken. Maak er dus paasversiering van. Van zwaar, worden ze licht.... van verdriet naar vreugde, van dood naar leven!

steen in lapje

Je kunt de steentjes op verschillende manieren inpakken. Je kunt stukjes stof gebruiken. Hiervoor knipte ik rondjes uit een heel dunne, glanzende tafelloper, te vinden bij de paasspulletjes in een goedkope supermarkt.
Je kunt ook stukjes crêpepapier gebruiken.
Of je kunt je reclamefolders recyclen door daar kleurige afbeeldingen uit te knippen. Of van alles wat.

verpakte steentjes paasversiering takken

Op de foto"s hangen de steentjes in een mini-boompje in de tuin. Maar het is natuurlijk mooier om de takken binnen bij de kijktafel te zetten. Kies voor stevige takken zoals van de toverhazelaar, prunus of magnolia. Wil je ze toch buiten hangen, kies dan voor de verpakking van textiel; (crêpe)papier is niet zo goed bestand tegen regen…

verpakte paassteentjes in takken

LvdZ

Artikelen in dit thema Ruimte maken voor de liefde!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook