Ruimte maken voor de liefde!

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

In de ban van de Farao

in de ban van Farao

In de ban van het spel
Onlangs wilden we het spel spelen uit het tweede geloofskoffertje: In de ban van de farao. Het is een bordspel gebaseerd op het Uittochtverhaal. Het verhaal waarin Mozes van God de opdracht krijgt het volk uit Egypte te leiden. Spelers van het spel moeten door gebieden om het Beloofde land te bereiken. Een reis via Steengroeve, Rietzee, Woestijn naar het Beloofde Land. Een barre tocht waarbij we Gods hulp hard nodig hadden.

farao

Geen kinderspel
Het spelen van een gezelschapsspel met drie kinderen in de leeftijden drie, zes en acht is geen kinderspel. Het gaat niet vanzelf; het vraagt de nodige begeleiding. Voor we op reis kunnen, moeten we eerst de spelonderdelen uit diverse hoeken van de kamer terug vinden. Broertje van drie heeft onlangs wereldreisje gespeeld met de koffer. Eindelijk hebben we het spel compleet. Ons aller geduld is al aardig op de proef gesteld.
Heb je pech op je tocht, dan kom je de farao tegen. Dochter van zes wordt meermalen gevangen door de farao. Ze is nog net te jong om (complexe) spelregels te aanvaarden en ermee om te gaan. “Waarom moet ik ook nog 10 keer geplaagd worden?” – De 10 plagenkaart kan je bevrijden uit de ban van de farao - . En ze vraagt zich gefrustreerd af waarom ze toch geen "garnalen" krijgt. - Na 3 beurten 'in de ban' krijg je genade en word je weer vrijgelaten om verder mee te spelen -.

goddelijke hulpkaarten

Doorzetten
Net als bij het volk in de woestijn klinkt er bij de spelers gemor. Toen was het Mozes die het volk bemoedigde en leidde. Nu motiveert spelleider-moeder de kinderen: "Kop op. We trekken verder."

spel spelen

Lange adem
Wat duurt het spel toch lang. Speelduur 20 minuten, staat er in de spelregels. Wij zijn al een half uur bezig en het schiet niet op. Dan ontdekken we het probleem: de jongste is er met de Goddelijke Hulp kaartjes vandoor gegaan. Dat past bij zijn leeftijd waarin kinderen graag met voorwerpen spelen om ze te ontdekken. Zoals veel dingen in het leven: zonder Gods hulp lukt het niet.
Vanaf nu gaat de reis voorspoedig. Blij bereikt mijn oudste het Beloofde land. Zij was dan ook het meest in de ban van het spel. We drinken een kopje thee met melk en honing om bij te komen.

CS

Artikelen in dit thema Ruimte maken voor de liefde!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook