Ruimte maken voor de liefde!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Kijken met een andere blik

Vergeving, verzoening – het zijn best lastige woorden om aan kinderen uit te leggen. Ruzie hebben en het dan weer goed maken of stoute dingen doen en sorry zeggen, dat herkennen kinderen wel, al van jongs af aan. Maar het is goed om soms even stil te staan bij wat er nu écht gebeurt als we het weer goed maken; hoe je pas weer echt opnieuw kunt beginnen als we elkaar met nieuwe ogen bekijken. Probeer het maar eens uit.

Wat heb je nodig:
*Twee stiften van verschillende kleuren
*Vliegerpapier in de kleur van een van de stiften
*Stevig papier of karton
*schrijfpapier

kijker van verzoening

Maak eerst de kijker van verzoening: knip van het karton of stevig papier 2 gelijke rechthoeken. Knip in het midden van beide rechthoeken een kleinere rechthoek uit, zodat er twee passe-partouts ontstaan. Knip van het vliegerpapier ook een even grote rechthoek. Plak het stuk vliegerpapier tussen de twee stukken karton.
Bedenk samen met je kind een aantal goede, mooie dingen. Dit zijn je goede kanten, je "deugden". Schrijf die op en blaadje papier met een van de gekleurde stiften (NIET de kleur van het vliegerpapier). Bij jonge kinderen die nog niet kunnen schrijven kun je ook een symbooltje gebruiken, bv een lachend gezichtje of zonnetje.

woorden met blauwe en rode stift geschreven

Schrijf vervolgens met de andere stift (dezelfde kleur als het vliegerpapier) er dingen doorheen die niet goed zijn of gaan, waarin je tekortschiet, je fouten. Zet door de symbooltjes bv een dik kruis. Zo kun je laten zien hoe je fouten, je tekortkomingen, je zonden je goede kanten verbergen.

blik van verzoening

Laat nu zien hoe vergeving en verzoening werkt. Als je iemand vergeeft, dan kijk je met een andere blik naar de ander, de blik van verzoening, de blik van de liefde. Leg de kijker met het vliegerpapier op de woorden die je samen hebt opgeschreven, en kijk wat er gebeurt. Door de blik van verzoening is er weer ruimte voor het goede.

MH

Artikelen in dit thema Ruimte maken voor de liefde!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook