Als nieuw!

Thema van Paastijd en Lente 2013
PASEN
"Vandaag is het Pasen", zegt papa.
"Waaraan zie je dat, papa?" vraag ik.
"Je ziet het als je naar de bomen kijkt", zegt papa,
'Die ontwaken uit hun winterslaap."
"Ontwaken, wat is dat dan?'
"Wakker worden", zegt papa,
"Pasen is het feest van wakker worden.
Alles gaat opnieuw leven.
Straks staan alle bomen en struiken
weer feestelijk in het groen.
En ook de mensen worden opnieuw wakker,
want met Pasen is Jezus uit het graf opgestaan.
Iedereen leeft op!
Iedereen is als nieuw!"


paastakken met kind en gevonden eitjes

VOORJAAR
Tijd om eens flink de bezem door het huis te halen, om te ontdekken dat alles weer als nieuw kan worden: door de net gelapte ramen schijnt de voorjaarszon, in de opgeruimde kast lijkt het speelgoed weer als nieuw. Sommige dingen krijgen een nieuwe bestemming. Laat je kinderen hierover meedenken en in meehelpen. Ook buiten maken vele handen licht werk. Hark buiten de laatste dode bladeren bij elkaar in de tuin, poets de tuinmeubels, zaai tuinkers, zet voorjaarsbloemen in bakken. Daar wordt iedereen blij en vrolijk van.

mama helpen met planten in potten doen

Ons Paas-voorjaarsthema luidt dan ook: 'Als nieuw'.
Met onderstaande bijdragen kan je zo aan de slag: maak een lente-kijktafel, sla aan het knutselen, laat je inspireren door de gesprekstips voor bij het opruimen, doe aan verdieping, lees een prentenboek of bijbelverhaal voor, zing en bid. Zo wordt geloven thuis in deze lente ook voor jullie weer 'als nieuw'!

Geef je op voor onze nieuwsbrief en/ of like/meld je aan bij onze community op Facebook. ( zie hiervoor de rechterkolom van de site) Zo blijf je op de hoogte als deze site van thema verandert en kan je ervaringen uitwisselen met andere gelovers-thuis. Gewoon doen!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook