Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Knutselen: paasknutsel

Paasknutsel
Deze vrolijke raamhanger vertelt het verhaal van Pasen: het lijden en de verrijzenis van Jezus. Je ziet op de achtergrond het kruis, dat de dood van Jezus uitbeeldt. En daarvoor zie je in vrolijke kleuren eivormen met krullen, symbool van het nieuwe leven en de vrolijkheid. De knutsel is makkelijk te maken van wat gekleurd A4 papier, 3 kralen en een draad. Hang hem voor het raam zodat het licht er mooi doorheen speelt. Vrolijk Pasen!

Nodig:

paasknutsel nodig

Papier (hier: wit, roze, geel, grijs), schaar, plakband, 3 kralen, naald en draad.

Doen:
● Knip van elke kleur repen van ongeveer 2 cm breed en 30 cm lang. Plak ze aan elkaar tot drie lange repen.

paasknutsel repen

● Knip van de tweede reep 10 cm af, van de derde 20 cm. (Ze meten nu ongeveer 60, 50 en 40 cm) Sluit elk tot een ring, en "knijp" één punt, zodat je een eivorm krijgt. Leg ze in elkaar en plak de onderkanten aan elkaar

paasknutsel cirkels

● Rijg de eerste kraal aan de draad en knoop hem vast. Prik met naald omhoog door de punt van het kleinste ei; rijg en knoop de tweede kraal (afstand 4 cm), prik door het middelste ei; rijg en knoop de derde kraal (afstand 4 cm) en prik door het grootste ei. Laat de ophangdraad lang.

paasknutsel kralen

● Knip het kruis uit een dubbelgevouwen vel van 13 x 20 cm (de middenvouw geeft stevigheid) Vouw de voet 2 cm naar voren om en plak deze onder de eivorm. Zet het kruis met stukje plakband ook van boven vast.

paasknutsel met kruis

● Maak van losse repen krullen door ze strak om een satéprikker te wikkelen; breng ze in vorm en plak de krullen met plakband tegen het ei én de draad.

paaskknutsel krullen

● Hang de hanger op waar je maar wilt!

paasknutsel af

MdJ

Artikelen in dit thema Als nieuw!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook