Door de woestijn

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken in de veertigdagentijd

Voor deze veertigdagentijd koos ik vier boeken die iets laten oplichten van de thema"s: dwars door de moeilijkheden heengaan, symbolen en verbondenheid met vreemdelingen, mensen hier en mensen verder weg. Thema's die ook in de veertigdagentijd een rol spelen: in de verhalen van het Joodse volk dat in Egypte hoort over het beloofde land. Over symbolen die een grote rol spelen bij de viering van Pesach, het feest van de uittocht uit Egypte. En het feit dat we in deze tijd van de vastenactie, ons verbonden voelen met de mensen in vreemde, verre landen: in Afrika en Azië en daar iets voor willen doen/laten. Maar laten we ook de vreemdelingen in ons eigen land niet vergeten.

wij gaan op berenjacht

Wij gaan op berenjacht
Michel Rosen&Helen Oxenbury, isbn 90 257 3680 7

Bij alle hindernissen die een vader met zijn kinderen tegenkomt als ze op berenjacht gaan, kiezen ze ervoor om "er dwars doorheen te gaan". (doet het joodse volk o.l.v. Mozes niet precies hetzelfde?)
Een humorvol boek, dat ook laat zien dat als je bang bent voor "de beren op je pad", er iemand eenzaam en verdrietig achter blijft.....


Jan Victor Valentijn Vis

Victor Jan Valentijn Vis
Mem Fox&Julie Vivas, isbn 90 72259 17 3

Een prachtig boek over een klein jongetje dat op zoek gaat naar het verloren geheugen van zijn 96-jarige vriendin uit het verzorgingshuis.
Over symbolen, herinneringen en voorwerpen die zo bijzonder zijn, dat ze je "verloren" geheugen in het heden weer laten oplichten.


De mooiste vis van de zee

De mooiste vis van de zee
Marcus Pfister, isbn 3 314 40905 2

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij één van zijn mooie schubben weggeeft- en later nog meer- vinden de andere vissen hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn.
Een fijn, glinsterend boek dat op een subtiele manier het gezegde illustreert, dat wie iets weggeeft, niet armer wordt.

kikker en de vreemdeling voorkant

Kikker en de vreemdeling
Max Velthuijs, isbn 90 258 4766 8

Er komt een vreemdeling in het bos wonen. Rat. Eend waarschuwt dat ratten dieven zijn. Ze zijn lui, brutaal en werken niet. Dat weet toch iedereen! Varkentje zegt dat ratten niet in het bos thuishoren. Maar kikker besluit zelf een kijkje te gaan nemen.....

In het voorleesboek Nog één nachtje slapen.. van Jacques Vriens en Dagmar Stam staan 12 voorleesverhalen voor de Paastijd; over Carnaval, Palmpasen en Pasen!

Nog één nacht slapen, voorkant

EK

Artikelen in dit thema Door de woestijn

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook