Door de woestijn

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over obstakels overwinnen

Een viertal prentenboeken die enkele deelaspecten van de vraag: Hoe ga ik om met struikelblokken, obstakels die ik tegen kom op mijn weg aan de orde stellen.
. zorg voor een leidraad, een motto
. volg niet je eerste impuls,
. heb letterlijk of figuurlijk een richtsnoer, dat helpt je in alle situaties die je tegenkomt
. contact met de (A)ander is essentieel. En als het een keer mislukt? Begin gewoon opnieuw!

Wij gaan op Berenjacht

prentenboek wij gaan op berenjacht voorkant

In het eerste prentenboek Wij gaan op berenjacht is een zin de leidraad van het handelen van het gezin dat samen op berenjacht gaat. Wat ze ook tegenkomen: zwiepend gras, een koude rivier, zompige modder, een donker woud, een sneeuwstorm of een donkere grot. Het motto is:
We kunnen er niet bovenover.
We kunnen er niet onderdoor.
O nee, we moeten er wel dwars doorheen!


wij gaan op berenjact binnenkant

Een heel leuk prentenboek, met mooie herhalingen en een verrassend einde. Geschikt voor 3+.
Wij gaan op berenjacht Michael Rosen en Helen Oxenbury

wij gaan op berenjacht struikeldestruik

____________________________________

Elga en de kikkers

prentenboek elga en de kikkers voorkant

Elga de ooievaar ontdekt in een weiland een diepe put. Er zitten kikkers in die Elga graag wil "bevrijden", want ze heeft wel trek in een lekker hapje. Elga weet zelf niet hoe ze de kikkers uit de put moet halen. Daarom vraagt ze hulp aan de andere dieren in de wei. Maar de niet altijd even handige pogingen van Koe, Vlieg, Eend, Krekel, Slak en Paard hebben geen succes. Dan krijgt Elga contact met Fros, een van de kikkers in de put. Loopt het dankzij hem goed af voor de kikkers én Elga?

elga en de kikkers binnenkant

De diepe put is het obstakel in het verhaal. De oplossing is dat Elga en de kikkers samen gaan werken en elkaar moeten vertrouwen. Erop vertrouwen dat niet aan de eerste impuls gehoor wordt gegeven om te eten of bang te zijn om gegeten te worden. Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Elga en de kikkers, Gerard van Midden & Erna Westrup.

__________________

Mijn Held

prentenboek Mijn held voorkant

In dit humoristische boekje heeft muis die zijn liefde zonder grenzen wil bewijzen maar één houvast, één richtsnoer: zijn touw. Daar houdt hij zich bij alle obstakels en gevaren die hij tegenkomt aan vast. Hij vangt er o.a. een kameel mee om zijn voeten niet te verbranden aan het zand in de woestijn en balanceert erop om een ravijn te overbruggen.

mijn held binnenkant  vangt een kameel

Mijn Held, Ingrid en Dieter Schubert is een prentenboek geschikt vanaf 5 jaar.

_____________________

Aan de overkant

prentenboek aan de overkant vk

In dit prentenboek zonder woorden wonen twee kinderen elk aan een kant van een kolkende rivier. Er is geen brug en ze zouden dolgraag naar elkaar toe willen, maar hoe? Zij bedenkt een plan: er moet een boot gebouwd worden! Maar hoe bouw je samen een boot, als je niet met elkaar kunt overleggen?

aan d eoverkant ladder maken

Er worden verschillende dingen uitgeprobeerd om te overbruggen wat hun scheidt. Maar het is niet makkelijk. Het mislukt telkens. Maar ze beginnen telkens opnieuw, want het is de moeite waard om hindernissen te overwinnen om in contact te komen met je naaste!

aan de overkant bk met ladder mislukt

Een nostalgisch beeldverhaal uit een wereld waar de tijd stil is blijven staan. Aan de overkant, Nicole de Cock is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

________________________

EK

Artikelen in dit thema Door de woestijn

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook