Kijken in het donker

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Samen doen: zoeken in het donker

verstoppertje

Verstoppertje is bij bijna alle kinderen een favoriet spelletje. Wie lukt het om de beste verstopplaats te vinden? Je wilt niet te snel gevonden worden. Maar helemaal niet gevonden worden is soms ook niet leuk. En welke zoeker heeft het snelst iedereen gevonden? Nog spannender is het om verstoppertje in het donker te spelen. Met jongere kinderen kan dit het beste binnenshuis. Zorg dat de ruimte helemaal donker is. Iedereen sluipt stilletjes weg en verstopt zich. Je zult merken dat het heel anders is, zoeken en kijken in het donker. Pas op dat je als zoeker de weg niet kwijt raakt en zelf gezocht moet worden!

donker

Je kunt het ook omdraaien: een iemand gaat zich verstoppen, alle anderen gaan vervolgens op zoek. Als je de verstopte hebt gevonden ga je er heel stilletjes bij zitten. Zo wordt het voller en voller op de verstopplek en blijven er steeds minder zoekers over. Kun je zien wie er al is en wie er nog aan het zoeken is? Hoe kom je er achter of iedereen op de verstopplek zit? Houd je ogen open in het donker, je weet nooit wat je ziet!

achter het gordijn

MH

Artikelen in dit thema Kijken in het donker

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook