Wie zie jij in de spiegel?

Thema van Winter 2013
Bij temperaturen onder het vriespunt mogen we genieten van een flonkerende wereld met takken vol sneeuwkristallen en ijspegels aan de goten. Misschien kunnen we schaatsen op een spiegelglad bevroren vijver. In de winter zie je het licht op een bijzondere manier weerkaatsen: een web met bevroren dauw wordt zichtbaar, ijs in grachten en slootjes waarin de natuur en jijzelf weerspiegeld worden.

samen schaatsen

De winter is ook het seizoen waarin we meer thuis zijn. Tijd hebben om naar onszelf te kijken. Wie ben ik? Wie zijn mijn kinderen? Misschien maken we ruimte voor wat 'reflectie', bespiegeling, een dagboekje...

kijktafel wie zie jij in de spiegel? dichtbij

Deze verschillende kanten van de winter brachten ons tot het thema: 'Wie zie je in de spiegel?' In een spiegel zie je jezelf. Maar wie zie je eigenlijk? Zie je jezelf zoals anderen je zien? Zie je jezelf vertekend of precies zoals je bent? Zie je een kind van God? Een mens geschapen naar Gods beeld en gelijkenis?

armbandje halverwege met poetsen

Soms is dit beeld van God in ons helder, soms is het dof geworden. Zoals zwart geworden zilver weer opgepoetst kan worden totdat het weer als een spiegeltje blinkt, zo kunnen we elkaar ook helpen te blijven glanzen.

Als je lid wordt van de nieuwsbrief krijg je iedere keer als de site van thema verandert automatisch een bericht. Word ook vriend(in) van onze community op facebook! (beide in de rechterkolom). Zo kunnen we ons aan elkaar spiegelen en met elkaar delen hoe wij thuis geloven zichtbaar maken in ons gezin. Doen!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook