Wie zie jij in de spiegel?

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Zelfreflectie: in je dagboek schrijven

Een dagboek schrijven is een beproefde manier om zelfkennis te verwerven, en daardoor – hopelijk! – wijzer te worden. Zelf ben ik op mijn zeventiende begonnen en ik heb het sindsdien door de jaren heen volgehouden. Nu ben ik blij met deze doorlopende beschrijving van mijn leven, hoe gênant het ook soms is om terug te lezen!

dagboek

schrijven of tekenen?
Op zich kun je heel vroeg beginnen (vanaf een jaar of tien?) met een dagboek. Maar ook een kind dat niet van schrijven houdt, kan een dagboek maken aan de hand van tekeningen. Toch is het, denk ik, vooral nuttig voor een volwassene.

kernachtig
Als je eraan begint, zie het dan meer als een gedachten- of beelden- of verhalenboek dan als een opsomming van wat er gebeurde op een dag. Denk kernachtig: wat maakte deze dag anders dan alle andere dagen van je leven? Wat was een bepalend beeld, een kenmerkende geur, klank of vraag? Waar sta je nu in je leven? Wat mis je? Waarin ligt je vreugde, waarin je verdriet? En niet te vergeten: waar bespeur je de Geest?

TS

Artikelen in dit thema Wie zie jij in de spiegel?

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook