Boom vol leven

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over bomen vol leven!

 

het-eenzame-boompje

Het verhaal van 'het eenzame boompje' gaat over een beukenboom, die alleen in een weiland staat. Als eerste zie je de boom in een verstild winterwinterlandschap. Daarna hoe de boom vol leven zit als hij knoppen en bladeren krijgt in de lente. Maar door de dieren die in de boom wonen, zit de boom ook op een tweede manier  'vol met leven.' Het verhaal 'Het eenzame boompje' kan je ook bekijken op youtube. ga naar....

 

Ulco Laponder, Het eenzame boompje  2+

 

 

 

 

 

 

 

___________

de-gulle-boom'Er was eens een boom… En hij hield van een kleine jongen.' Zo begint 'de gulle boom', een ontroerende verhaal over de vriendschap tussen een boom en een jongetje. Prachtig geïllustreerd door Shel Silverstein en klinkend vertaald door Arthur Japin.Elke dag komt het jongetje naar de boom om de appels te eten, aan zijn takken te bungelen, of langs de stam naar beneden te glijden. Maar als het jongetje ouder wordt, eist hij steeds meer van de boom… en de boom geeft. Geeft alles wat hij heeft. Shel Silverstein schreef een prachtig  verhaal dat voor alle leeftijden andere betekenissen heeft.

 

Shel Silverstein, De gulle boom,  3+

 

 

 

 

 

__________

de-boomhutIn het verhaal van 'de boomhut' komt een ijsbeer aan op de rug van een walvis. Daarna een bruine beer in een bijzondere boot. De ijsbeer is in de boomhut geklommen; de bruine beer volgt. Ze hebben genoeg aan elkaar. Maar het water is inmiddels gezakt en er komen steeds meer dieren aan: over land, door de lucht... Ze willen allemaal de boomhut in. Die raakt ten slotte overvol. Gelukkig gaan ze ook allemaal weer weg. En als de avond is gevallen zijn de twee vrienden weer samen.Ronald en Marije Tolman, vader en dochter, maakten samen een prentenboek dat geen woorden nodig heeft om een mooi verhaal te vertellen - of misschien wel vele verhalen. Met de prachtige boomhut-etsen van Ronald Tolman als achtergrond weet Marije werelden vol verwachting en verwondering te scheppen. Dit verhaal laat weer op een andere manier zien hoe een boom vol leven kan zijn!

Marije Tolman, De boomhut, 3+

____________

de-oude-boomIn het verhaal 'de oude boom' vraagt Duif de postbode zich af wat het grote kruis dat op de Oude Boom is geschilderd betekent?  Ze stelt deze vraag aan alle dieren die de boom bewonen, maar alleen Kapitein Kraai weet het: de boom wordt omgehakt! Hoe kunnen de dieren samenwerken om hun huis te redden? De dieren wil hun de boom waarvan hun leven afhangt en die nog vol leven zit redden. Een geweldig prentenboek met een groots pop-up-einde, waarop veel te ontdekken valt.

R. Brown & J. Crum, De oude boom,  4+

 

 

 

____________

een-boom-vol-herinneringen

Het boek 'een boom vol herinneringen' gaat op weer op hele andere manier in op hoe een boom vol leven kan zijn en het leven doorgeeft!Vos heeft een lang en gelukkig leven gehad, maar nu is hij moe. Hij zoekt een mooi plekje uit in het bos en valt in slaap. Voor altijd. De andere dieren in het bos missen hun vriend en komen bij elkaar om mooie herinneringen aan Vos op te halen. Zonder dat ze het doorhebben begint er een klein plantje te groeien op de plek waar Vos onder de sneeuw ligt. Bij elke herinnering wordt het plantje groter en mooier, tot er een enorme boom midden in het bos staat. Een boom vol herinneringen aan Vos.

Britta Teckenkamp, Een boom vol herinneringen, 4+

 

 

EK

Artikelen in dit thema Boom vol leven

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook