In de buurt

Bidden en Vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Kleine christelijke gemeenschappen

kerkje in handenChristendom draait om gemeenschap. Die vindt men (hopelijk) in de eigen familie, in de eigen wijk, en in de eigen parochie of gemeente. Maar daarnaast is die tegenwoordig ook te vinden in 'nieuwe bewegingen' of kleine christelijke geloofsgroepen (ook bekend als 'small christian communities”). Dit zijn nieuwe vormen van gedeelde geloof en spiritualiteit. Onder de nieuwe bewegingen vallen bijvoorbeeld Focolare, Gemeenschap Emmanuel en San Egidio. Onder kleine christelijke gemeenschappen vallen gebedsgroepen, koren, Bijbelstudiegroepen en meer. Misschien vindt u daarin een verrijking voor uw geloof.

TS

Voor een overzicht van mogelijkheden ga naar...(http://www.stucom.nl/algemeen/grpdocnl.htm#060).

 

Artikelen in dit thema In de buurt

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook