In de buurt

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over erbij horen

aan-de-overkant-voorkantIn dit prentenboek zonder woorden wonen twee kinderen elk aan een kant van een kolkende rivier. Er is geen brug en ze zouden dolgraag naar elkaar toe willen, maar hoe? Zij bedenkt een plan: er moet een boot gebouwd worden! Maar hoe bouw je samen een boot, als je niet met elkaar kunt overleggen? Er worden verschillende dingen uitgeprobeerd om te overbruggen wat hun scheidt. Het mislukt telkens. Maar het blijkt de moeite waard om hindernissen te overwinnen om in contact te komen met  het vriendje/vriendinnetje van de overkant.  Nicole de Cock, Aan de Overkant,  4 jaar.+

 

 

 

 

Jij-hoort-er-bij-voorkant-prentenboek-IMG 6340

Tom en Kikie zijn twee ondernemende vriendjes. Samen maken ze van alles mee, grappige maar ook lastige dingeb. Zo worden ze vrienden metr zwerver Jaap, stuurt Tom een brief naar God omdat zijn opa ziek is en ontdekken ze in  dekerk hoe lastig het kan zijn om samen te delen.
Tussen de allerdaagse belevenissen door vertelt Tom op een kinderlijke manier over God, de kerk en het geloof.

Anne Takens, Jij hoort erbij, 10 heerlijke voorleesverhalen over Tom en Kikie, 5+

 

 

 

 

 

De-pinksterduif-voorkant-prentenboek-IMG 6339

 'Ik breng mensen in beweging en laat ze iets van het grote licht zien' zegt de Pinksterduif en die woorden betekenen een keerpunt voor kleine duif.
Kleine Duif ziet er ruzie en oorlog op de aarde. Maar door de Pinksterduif gaat ze anders naar de wereld kijken en ontdekt ze hoopvolle dingen. 'Zou de Pinksterduif hier ook geweest zijn?', vraagt kleine duif zich vaak af. 'Want die vogel is als de wind: je voelt hem, maar je ziet hem niet.'  Of toch wel? Misschien ontdekken oplettende kijkers soms een veertje met een gouden glans en de gloed van vuur... 

Greet Brokerhof-van der Waa & Xantha-Iris Vorst, De Pinksterduif, 5+

 

 

 

 

 

 

Kikker-en-de-vreemdeling-voorkant-prentenboekIMG 6344

Op een dag komt er een vreemdeling in het bos wonen. Rat. Eend waarschuwt dat ratten dieven zijn. Ze zijn lui, brutaal en werken niet. Dat weet toch iedereen!
Varkentje zegt dat ratten niet in het bos thuishoren. Maar kikker besluit zelf een kijkje te gaan nemen....
Een klassieker over vreemden die bij je in de buurt komen wonen en anders dan anders zijn, maar die als je ze leert kennen een aanwinst blijken te zijn.

 

 Max Velthuijs, Kikker en de vreemdeling, 3+

 

 

 

 

 

 

Het-verrassingsfeestje-voorkant-prentenboek-IMG 6345

Ieder mens is bijzonder.
Mol heeft een uitnodiging gekregen voor het verrassingsfeestje van Das. Iedereen moet een verrassing meebrengen, maar Mol weet niets te bedenken. Das zegt:' Breng dan alleen jezelf maar mee'. Gewoon jezelf? Is dat wel genoeg?

Hiawyn Oram & Susan Varley, Het verrassingsfeestje, 4+

 

 

 

 

 

 

Ik-beloof-het-je-voorkant-prentenboek-IMG 6343

 Dit prachtige boek van Mac Lucado heeft een hartverwarmende boodschap die je graag aan je kind wil meegeven:

Ik zal altijd van je houden,

Ik zal je altijd troosten

Ik zal er altijd voor je zijn.

Dat beloof ik je.

en nog meer dan ik, houdt God van jou, Hij is altijd bij je. Dat belooft Hij je.....

 Max Lucado, Ik beloof het je, 4+

 

 

 

 EK

 

 

Artikelen in dit thema In de buurt

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook