Spelen in de zomer

Knutselen en Doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Het is niet wat het lijkt

In het koffertje 'Het geheim van het vuur' zit een klein zakje met kartonnen sjablonen en voorbeelden wat je ermee kunt doen. Deze sjablonen kan je ook zelf makkelijk maken van stevig knutselpapier/karton. Rondje, driehoek, rechthoek, golf...

SJB-Sjablonen-vormen-IMG 6468

 

Snij met behulp van een hobbymesje of knip bovenstaande vormen uit stevig papier. Zo heb je een aantal sjablonen. Met behulp hiervan kunnen je kinderen telkens iets anders maken. Kun jij er dieren mee maken? Of letters? Bloemen? Monsters? Glas in loodraam? Doolhof? Een kleurplaat, voor elkaar?

SJB-voorbeelden-MG 6473

 

Een aanzet geven deze voorbeelden.
Maar je kunt er veel meer mee doen.
Telkens veranderen dezelfde vormen
in iets totaal anders.

 

 

 

 

 

 

______________

voorkant-spelletjes-boek

Oma's spelletjes
Er zijn heel wat boeken met spelletjes. Op het intenet vind je ook volop speel- en knutselideeën.
Toch tippen we dit gezellige ouderwetse boek. We vonden het bij Dille & Kamille voor net geen € 4,00.
In dit boek staan rond de 175 spelletjes van vroeger: unplugged, simpel en goedkoop. Van heel bekend zoals bokkie springen tot allerhande kringspellen, speurspellen en wedstrijdjes. Voor binnen en buiten. Voorbeeldje?

Vissen!
Iedere speler tekent op papier een vis van minimaal 10 centimeter lengte. De spelers binden vervolgens een touw om hun middel en laten het uiteinde achter zich tot op de grond hangen. Vervolgens binden ze aan het uiteinde de uitgeknipte vis, zodat deze net op de grond ligt. De bedoeling is om de vissen van de anderen te 'vangen' door er de voet op te zetten, zodat de vis van de lijn scheurt. Je mag geen handen gebruiken, ook niet om de ander vast te houden. Wie het langst zijn vis kan behouden, is de winnaar.

Oma's spelletjes, samengesteld door Gerhardt Muller, uitgeverij Verba.

Veel plezier!

EK & MdJ

 

Artikelen in dit thema Spelen in de zomer

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook