Stille grond

Thema van Winter 2014
Stille grond landschap, Frans TervoortDe natuur is in rust. De winterse akkers liggen braak, met voren in rechte lijnen. Veel dieren houden hun winterslaap, verborgen in holletjes of verscholen diep in de grond. Maar...het is een actieve rust, de natuur bereidt zich in het verborgene voor, om in de lente zich weer vol leven present te zijn.

Grote, maar ook kleine mensen hebben regelmatig behoefte aan rust. Je voor een moment terug te trekken, even voor je uit te mijmeren, alles op een rijtje zetten, luisteren naar wat je voelt van binnen, in contact komen met die plaats binnen in jou waar je God kunt ontdekken.

Niet alle kinderen zijn extrovert of alle dagen super actief. Sommige kinderen vinden het heerlijk om af en toe op de bank te hangen, zijn verlegen of dromerig, maar dat wil niet zeggen dat ze saai zijn of ongevoelig. Net als in de natuur, kan onder een stil oppervlak het leven zich voorbereiden op wat komen gaat.

De site belicht deze winter verschillende kanten van het thema 'Stille grond', met kijktafels, prentenboeken, een versje, gebedje, een stilteoefening, achtergrondinformatie en bijbelverhalen: allemaal bronnen die onze spiritualiteit en ons geloof kunnen voeden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op facebook, zo kunnen we met andere 'gelovers-thuis' meeleven en groeit onze community ongemerkt.

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook