Stille grond

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Maak een STIL deurhanger

Deurhanger STIL

Deze deurhanger is maar een voorbeeld, je kunt hem in elke kleur maken die je maar wilt en versieren op jouw manier. Denk maar aan wolkjes, vlinders, sterren, of wat stoerdere symbolen als je kind ouder is.

Nodig: stukjes gekleurd (zwaarder) papier, schaar, lijmstift.

Stil hanger 1

Doen: knip een reep van ongeveer 9 cm breed x 21 cm lang. teken middenboven een cirkel (bijvoorbeeld de omtrek van plakstift!) en knip het gat uit.

Stil hanger 2

Plak een cirkel op van een andere kleur. Knip de letters "stil" uit een andere kleur en plak ze in de cirkel. Knip de hoekjes mooi rond af. Klaar!

Stil hanger 3

Tot slot een kleine anekdote:
Mijn dochtertje, drie jaar, vroeg aan oma, die na het eten rustig op een krukje zat: “Wat doe je, oma?” Oma: “Ik zit te mijmeren”.
“Mag ik meedoen?”
Sindsdien is het altijd als we bij opa en oma eten vaste prik. Na het eten klinkt het: “Oma, zullen we nu gaan mijmeren?” Ze gaan dan samen in de tuinkamer zitten, die afgesloten kan worden met een gordijn. Achter het gordijn zitten ze samen stil te mijmeren.

MdJ/NS

Artikelen in dit thema Stille grond

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook