Stille grond

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over wortelkindertjes, winter, geduld, holletjes, winterslaap en een eenzaam boompje.

Tomte Tummetot

tomte-tummetot voorkant prentenboek

In de stilte van de winternacht houdt een kleine kabouter de wacht over de boerderij. Vele winters heeft hij al zien komen en gaan. Elke nacht maakt hij zijn ronde langs de koeien, de schapen, het paard, de kippen en de hond. Ook bij de mensen in het huis komt hij even langs. Hij fluistert het de dieren en de mensen in hun slaap toe: "Heb geduld, spoedig zal de lente weer komen."
Een ideaal voorleesboek om lekker knus voor het slapen samen te lezen. Wie voelt zich niet veilig als er iemand is die "s nachts de wacht houdt!
Het prentenboek is momenteel in herdruk. Op youtube is wel een enigszins bewerkte versie te zien: Ga naar...
Astrid Lindgren en Harald Wiberg (ill), Tomte Tummetot ISBN 9789062381210 Vanaf 4+

Het verhaal van de wortelkindertjes

wortelkindertjes prentenboek voorkant

Boven de grond is het "s winters kaal en grijs. Maar onder de grond slapen de wortelkindertjes een rustige winterslaap. Totdat Moeder Aarde hen wekt: "Kom, het is bijna lente. Word wakker, en bereid je voor". Dan gaan de wortelkindertjes druk aan het werk. De bloemetjes krijgen nieuwe jurkjes aan en de kevers en torretjes worden gepoetst tot hun schildje weer glimt. Op aarde heerst nog diepe winterrust, maar onder de grond is het een drukte van belang. En dan is het tijd om naar boven te gaan en de lentezon te begroeten.
Een betoverend sprookje over de wisseling van de seizoenen.
Sibylle von Olfers, Het verhaal van de wortelkindertjes. ISBN 9789062382163. Vanaf 4+

Een hol voor mol

Een hol voor mol voorkant prentenboek

Je zal maar een mol zijn en bang zijn in het donker! Dan voel je je niet meer prettig in je hol onder de grond en ga je op zoek naar een andere plek om te wonen. En dat is precies wat Mol doet. Is het huis van Kikker soms geschikt? Of dat van Eekhoorn of Spin? Nee, geen van die plekken blijkt geschikt. Waar kan hij wel terecht?
Soms duurt het even voordat je weet waar je je veilig voelt.
Anita van den Boogaart en Iris Compiet (ill), Een hol voor mol. ISBN 9789051162035. Vanaf 4+

Mjnheer Eekhoorn en de eerste sneeuw

mijnheer-eekhoorn voorkant prentenboek

Het nadeel van een winterslaap houden is dat je de winter mist. Mijnheer Eekhoorn heeft zo nog nooit sneeuw gezien. Dit jaar wil hij het anders aanpakken. Hij besluit pas te gaan slapen als hij de sneeuw heeft gezien. Samen met beer en egel wacht hij tot de eerste sneeuw valt. Maar hoe ziet sneeuw er eigenlijk uit? En kan Eekhoorn wel zolang wakker blijven?
Over hoe je soms pas rust vindt als je je wensdroom hebt vervuld.
Winnaar van de Zilveren Penseel in 2008
Sebastian Meschenmoser, Mijnheer Eekhoorn en de eerste sneeuw. ISBN 9789076347929 Vanaf 4+

Het eenzame boompje

het eenzame boompje

Een mooi verhaal over een eenzame beukenboom, waarin allerlei dieren in alle seizoenen een rustplaats vinden. Als eerste zie je de boom in een verstild winterwinterlandschap. Het verhaal 'Het eenzame boompje' kan je bekijken op youtube. Ga naar...

Ulco Laponder, Het eenzame boompje. ISBN 9060698045 vanaf 4+

Binke en de ballon

Binke en d eballon voorkant prentenboek

Een prentenboek waarin de hond Binke de hoofdrol heeft. Binke is de hond van Lucas. Ze zijn altijd samen. Binke ziet een ballon en gaat erachteraan. Hij rent door de heg, de kale akker over en verdwijnt in het bos. Weg van Lucas. Zou hij wel terugkomen? Een verhaal over vriendschap, trouw en geduldig wachten.
Jennine Staring & Annelies Vossen, Binke en de ballon, 5+

MH

Artikelen in dit thema Stille grond

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook