Bloesempruimheader

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Thema: Wereld van ons allemaal

Herfst 2015

Heel de wereld zingt voor U, God! Zo klinkt het beroemde Zonnelied van Franciscus van Assisi. Het zijn ook de eerste woorden van de milieu-brief van paus Franciscus 'Laudato si'. Hij benadrukt dat de aarde ons gemeenschappelijke huis is. Laten we er eerbiedig mee omgaan. 
Wij kozen als thema 'Wereld van ons allemaal'. Omdat we dankbaar zijn voor onze mooie wereld, maar ook de bijbelse opdracht begrijpen om ervoor te zorgen dat in onze wereld plaats is voor iedereen. Waar het veilig is voor kwetsbare mensen. Waar vrede wordt beoefend. Want in september-oktober kleurt de herfst de bomen rood, valt de vredesweek, dolen vluchtelingen rond op zoek naar barmhartigheid, gedenken we Sint Franciscus. Het is één wereld. Hopelijk bieden de versjes, gebedjes, (bijbel)verhalen, columns en kijktafels je volop inspiratie om in je gezin je geloof te beleven. Heb het over de natuur, de herfst en dierendag. Maar ook over barmhartigheid en samenleven. In dat alles wordt God eer gebracht.

Kijktafels met een open en dankbaar hart, rond vrede en dierendag. Allemaal in herfstsfeer. Laat je inspireren door de prachtige voorbeelden die Ellie Keller maakte.

Een versje over de actualiteit waarin de wereld even gekanteld wordt, gemaakt door Marjet de Jong.

Mirjam Hartman selecteerde enkele bijbelverhalen waarin mensen op de vlucht gaan: door hongersnood, geweld, gevaar: op zoek naar een beter leven.

Indringende beelden van vluchtelingen op zoek naar een veilig land om in te wonen. Hoe kun je hierover met je kinderen praten?

Het bijbelse scheppingverhaal vind je niet alleen in alle kinderbijbels, maar inspireert ook schrijvers van prentenboeken. We zochten de verrassendste voor je bij elkaar.

God bedanken kan in alle talen: Laudato Sii!  Een liedje met een aanstekelijke melodie!

Een mooi gebed - als hulp - om God zomaar te bedanken: voor je handen, het eten, een vriendin, de regen, om wie je bent...

Tim Schilling legt een verband tussen het lied "Colors of the wind' uit de film van Poncahontas en de pauselijke brief Laudato Si' : want beide gaan over dankbaarheid en zorg voor de schepping!

Nelleke Spiljard gaat in op hoe 'dankbaarheid' een belangrijke waarde is om in te oefenen.

Marjet de Jong maakte dit versje over de schepping en zorgen voor elkaar.

De gebedskaart 'Heel de schepping zingt voor u, lieve God almachtig' uit het tweede koffertje is een prachtige bewerking van het Zonnelied van Sint Franciscus.

Een klein verhaaltje dat een raadsel bevat + een bijpassend gebedje om samen te bidden

In dit vrolijke liedje zie en hoor je waarom de mensen soms ook op de dieren lijken.

Op 15 oktober a.s. is er in Amersfoort een workshop kijktafels maken voor de herfst en de feesten van november. Wil je ook komen? Geef je snel op!