Wereld van ons allemaal

Thema van Herfst 2015

Heel de wereld zingt voor U, God! Zo klinkt het beroemde Zonnelied van Franciscus van Assisi. Het zijn ook de eerste woorden van de milieu-brief van paus Franciscus 'Laudato si'. Hij benadrukt dat de aarde ons gemeenschappelijke huis is. Laten we er eerbiedig mee omgaan. 
Wij kozen als thema 'Wereld van ons allemaal'. Omdat we dankbaar zijn voor onze mooie wereld, maar ook de bijbelse opdracht begrijpen om ervoor te zorgen dat in onze wereld plaats is voor iedereen. Waar het veilig is voor kwetsbare mensen. Waar vrede wordt beoefend. Want in september-oktober kleurt de herfst de bomen rood, valt de vredesweek, dolen vluchtelingen rond op zoek naar barmhartigheid, gedenken we Sint Franciscus. Het is één wereld. Hopelijk bieden de versjes, gebedjes, (bijbel)verhalen, columns en kijktafels je volop inspiratie om in je gezin je geloof te beleven. Heb het over de natuur, de herfst en dierendag. Maar ook over barmhartigheid en samenleven. In dat alles wordt God eer gebracht.

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook