Wereld van ons allemaal

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Workshop kijktafels rond feesten in de herfst

Kijktafel-WVOA-geheel-rust-vrede-hertjes-IMG 8340

 

 

 

 

 

 

 

 

Een kijktafel is een mooie opstelling op een kleurige ondergrond, iets uit de natuur, een lichtje en een symbolisch voorwerp. Zo kan je zonder woorden iets vertellen over wat jij belangrijk vindt bij een seizoensthema, een geloofsfeest of een gebeurtenis in je gezin.


In huiskamers van gezinnen, bij oma's en opa's, tijdens de kinderwoorddienst, in de klas: op al deze plaatsen vormt de kijktafel een inspiratiehoekje waarbij je even stil kan zijn, een lichtje kan aansteken, kunt vieren en/of bidden.


Ellie Keller-Hoonhout, theologe en auteur van het Kijktafelboek, komt samen met Marjet de Jong op 15 oktober in Amersfoort een workshop houden. Ze vertelt iets over de achtergrond en de basisprincipes van de kijktafel, die zij ontwikkelde als een model voor geloofscommunicatie én we gaan samen aan de slag met het bedenken en maken van jou kijktafel voor de herfst en voor de feestdagen van november: Allerheiligen/Allerzielen, St. Maarten en St. Nicolaas.

waar: Het Brandpunt, Laan van Emiclaar 101 3822 EG Amersfoort

wanneer: 15 oktober van 20.00 - 22.00 uur

kosten: 7, 50 p.p.

opgave: edithvos@kpnmail.nl

herfst overvloed V

 Interesse in andere workshops rond de kijktafel? Ga www.kijktafel.nl

 

Artikelen in dit thema Wereld van ons allemaal

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook